Γιατί ο Στιβ Τζομπς δεν επέτρεπε στα παιδιά του να έχουν ipad

Μπορεί τα προϊόντα της Apple να βρίσκονται στα χέρια εκατομμυρίων παιδιών και ενηλίκων παγκοσμίως, όμως ο Στιβ Τζομπς στο δικό του σπίτι ακολουθούσε εντελώς διαφορετική τακτική.

Ο ιδρυτής της εταιρείας-κολοσσού το 2010 παρουσίασε στο κοινό το γνωστό ipad, λέγοντας ότι πρόκειται για μια φανταστική συσκευή με εκπαιδευτικά εργαλεία, που μπορεί κανείς να σερφάρει στο διαδίκτυο και να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους.

Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε δύο χρόνια αργότερα αν τα παιδιά του λατρεύουν το ipad. Αυτό που απάντησε ο Τζομπς ήταν το τελευταίο που περίμενε να ακούσει ο δημοσιογράφος: «Δεν επιτρέπω να υπάρχει ipad στο σπίτι. Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο για τα παιδιά».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Άνταμ Άλτερ, εκτιμά πως ο Τζομπς πίστευε ότι το ipad είναι ιδιαιτέρως εθιστικό, επειδή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το έχει παντού μαζί του είτε είναι σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε έξω. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει μόνιμα πρόσβαση στις εθιστικές πλατφόρμες δικτύωσης και είναι δύσκολο να του αντισταθείς.

ipad-mini-ipad-air-ipad-pro-stack-angle-hero