Με επιτυχία η εκτόξευση του HELLAS SAT 3

Η εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου HELLAS SAT 3, με τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι πλέον γεγονός. Μεταδόθηκε απευθείας από την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος εκτοξεύθηκε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, από το ευρωπαϊκό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.

Στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, η Λουκία Βαφειάδου, νομική σύμβουλος του HELLAS SAT 3, ανέλυσε τις δυνατότητες που δίνονται, ενώ ο Βασίλης Καπινάς, Μηχανικός Δυναμικής Πτήσης, εξήγησε τη διαδικασία της εκτόξευσης.

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Πότσης, Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στην καθημερινότητα των πολιτών αυτό το εγχείρημα.

Αν όλα πάνε καλά, μετά τους κατάλληλους ελιγμούς, ο δορυφόρος αναμένεται να τεθεί στην τελική γεωστατική τροχιά του περίπου πέντε μέρες μετά την εκτόξευσή του, οπότε πλέον θα έχουν αναπτυχθεί οι τέσσερις κεραίες του (μία για τον Hellas-Sat 3 και τρεις για τον Inmarsat).

Η εκτόξευση του HELLAS SAT 3 μεταδόθηκε ζωντανά και από την ιστοσελίδα του launch.hellas-sat.net/