Ιαπωνία: Τα νέα τρένα θα γαβγίζουν για να απομακρύνουν από τις ράγες τα ελάφια(φώτο)

Ιάπωνες επιστήμονες σκέφτηκαν κάτι πρωτοφανές για να αποφεύγουν τα τρένα τα ελάφια που εισέρχονται στις ράγες. Μάλιστα έχουν ήδη τοποθετήσει σε τρένο δύο μεγάφωνα. Από το ένα ακούγεται ένα ελάφι να ρουθουνίζει και από το άλλο ένα σκυλί να γαβγίζει. Σε λίγο καιρό αυτοί οι συρμοί θα πραγματοποιούν ταξίδια.

Η δημιουργία αυτών των ήχων και η τοποθέτησή τους στα τρένα δημιουργήθηκε από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνικών Ερευνών Σιδηροδρόμων (RTRI), που βρίσκεται στο Τόκιο. Τα ελάφια, λοιπόν, επειδή βγάζουν κάποιο ήχο για να ειδοποιήσουν το κοπάδι τους για τυχόν κίνδυνο, αποφάσισαν να το συνδυάσουν και με το γάβγισμα των σκύλων, ώστε να τρομάζουν και να φεύγουν από το σημείο.

Στα μεγάφωνα που θα τοποθετηθούν στους συρμούς αρχικά θα ακούγεται για τρία δευτερόλεπτα ο ήχος από το ρουθούνισμα του ελαφιού και στη συνέχεια για 20 δευτερόλεπτα του γαβγίσματος, με βάση την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Τα ελάφια, λοιπόν, κατευθύνονται συχνά προς τις ράγες, διότι χρειάζονται σίδηρο στη διατροφή τους και έτσι γλείφοντας τις ράγες μαζεύουν τα ρινίσματα που υπάρχουν από την τριβή των τροχών. Το φαινόμενο αυτό, βέβαια έχει προκαλέσει πολλά ατυχήματα, όπως το 2016, όταν σκοτώθηκαν 613 ελάφια κι άλλα άγρια ζώα.