Τόνι Μπλερ: Το εργατικό κόμμα απειλείται αν αναλάβει την ηγεσία ο Κόρμπιν

Με εξαφάνιση θα απειληθεί το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας εάν εκλέξει στην ηγεσία του τον Τζέρεμι Κόρμπιν, προειδοποιεί τα μέλη του κόμματος ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, και τα καλεί να μην υποστηρίξουν “πολιτικές που έρχονται από το παρελθόν”.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος μετά την συντριπτική εκλογική ήττα του Μαΐου αρχίζει αύριο και οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που προτίθεται να κάνει στροφή προς τις σοσιαλιστικές ρίζες του κόμματος, φαβορί της αναμέτρησης.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian, ο κεντρώος Τόνι Μπλερ, που κέρδισε τρεις εκλογές για το Εργατικό Κόμμα ανάμεσα στο 1997 και το 2005, προειδοποίησε ότι η προοπτική ενός Εργατικού Κόμματος υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν θα θέσει το κόμμα “σε θανάσιμο κίνδυνο σήμερα περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε στην 100ετή ύπαρξή του” και τόνισε ότι “το κόμμα βαδίζει με δεμένα τα μάτια, τα χέρια απλωμένα προς την άκρη του γκρεμού και τους μυτερούς βράχους να βρίσκονται από κάτω”.

Στη δεύτερη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την ψηφοφορία στο Εργατικό Κόμμα ο Τόνι Μπλερ υποστήριξε ότι “εάν ο Τζέρεμι Κόρμπιν γίνει ηγέτης, δεν θα πρόκειται για μία ήττα σαν του 1983 ή του 2015 στις προσεχείς εκλογές. Θα πρόκειται για βαριά ήττα, πιθανή, καταστροφή” και υπογράμμισε ότι “ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν προσφέρει κάτι καινούργιο. Αυτές είναι πολιτικές του παρελθόντος που έχουν απορριφθεί όχι εξαιτίας της μεγάλης ορθότητάς τους, αλλά διότι η πλειοψηφία του βρετανικού λαού θεωρεί ότι δεν είναι αποτελεσματικές”.