Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ παίζει Angry Birds για καλό σκοπό

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ

Την ευαισθητοποίηση του κοινού προκειμένου να σταματήσει η παράνομη λαθροθηρία και τη διάσωση ενός ζώου που ονομάζεται pangolin, ζητά ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, μέσω ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Ο Δούκας του Κέμπριτζ, που είναι επίσης Πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «United for Wildfire», στέλνει το δικό του μήνυμα μέσω της νέας έκδοσης του διάσημου παιχνιδιού «Angry Birds».

Στο βίντεο, ο πρίγκιπας φαίνεται να παίζει το παιχνίδι σε ένα tablet, ενώ μιλά για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ζώα pangolins που τρέφονται με μυρμήγκια. Όπως δηλώνει απειλούνται με εξαφάνιση προτού καν ο κόσμος ακούσει γι’ αυτά, ενώ προσθέτει: «Διαδίδοντας το μήνυμα για την λαθροθηρία, ελπίζω πως θα γίνετια μέλη ενός κινήματος που λέει όχι στο παράνομο κυνήγι ελεφαντόδοντου και των κεράτων του ρινόκερου, όπως και πολλών άλλων τμημάτων του ζώου. Με τη βοήθεια των Angry Birds δημιουργήσαμε ένα τουρνουά για τα pangolins, ώστε να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας περισσότερα γι’ αυτά τα ζώα και το ευρύτερο θέμα της λαθροθηρίας».

Τα Pangolins, ένα είδος που ζει στην Ασία και την Αφρική, θηρεύονται για το κρέας και τα λέπια τους, που χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακά φάρμακα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64094706