Συγνώμη του Καΐρου για την, κατά λάθος, εκτέλεση των Μεξικανών τουριστών

Συγνώμη ζήτησε ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου από το Μεξικό, αλλά και τους συμπατριώτες του, για την κατά λάθος εκτέλεση 12 τουριστών σε έρημο, στη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Ο ίδιος πάντως, επανέλαβε ότι οι τουρίστες εισήλθαν σε απαγορευμένη περιοχή.

Κοινή δύναμη της αιγυπτιακής αστυνομίας και του στρατού καταδίωκε μαχητές στην τεράστια δυτική έρημο της χώρας, που συνορεύει με τη Λιβύη, όταν άνοιξε πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο, όπως αναφέρει tovima.gr, καταδίκασε την επίθεση στον λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την τραγικό γεγονός και απαίτησε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα. «Το Μεξικό καταδικάζει αυτές τις πράξεις εναντίον πολιτών μας και έχει απαιτήσει εξαντλητική έρευνα του τι έχει συμβεί» έγραψε στο Twitter.

«Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πρέσβη Άλβαρες Φουέντες για να τον διαβεβαιώσω ότι οι παρέχονται όλες οι φροντίδες στους τραυματίες. Επίσης, του είπα ότι η κυβέρνηση ζητά συγγνώμη ηια το περιστατικό» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Ιμπραήμ Μαχλάμπ.

Το Κάιρο βρίσκεται αντιμέτωπο με τη δράση διάφορων οργανώσεων με ισλαμιστικό «πρόσημο» -εντονότερη μεν στο Σινά, αλλά αισθητή και στα σύνορα με τη Λιβυή, κυρίως μέσω των λιβυκών οργανώσεων που πρόσκεινται στην ISIS.