Ιταλός πρώην Υπουργός: Μετά το Άουσβιτς, ο καρκίνος είναι η απόδειξη ότι ο Θεός δεν υπάρχει

Ο Ουμπέρτο Βερονέζι σοκάρει την καθολική Ιταλία – «Κανένας Θεός δε μπορεί να εξαργυρώσει τον άνθρωπο για τις δοκιμασίες που περνάει», λέει ο Ιταλός ογκολόγος

Σοκάρει τον βαθύ καθολικισμό της ιταλικής κοινωνίας ο πρώην υπουργός Υγείας της χώρας, Ουμπέρτο Βερονέζι, με το βιβλίο του «Το επάγγελμα του ανθρώπου» που κυκλοφορεί αύριο στα βιβλιοπωλεία της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, σπουδαίο ογκολόγο και επιστημονικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας, «μετά το Άουσβιτς, ο καρκίνος είναι η απόδειξη ότι ο Θεός δεν υπάρχει».

Στις σελίδες του βιβλίου του, ο Βερονέζι εξηγεί τη διαδρομή του προς τη θρησκεία και την μετέπειτα απομάκρυνσή του από αυτή, καθώς μέσα από την επιστήμη έμαθε πως καμία ανώτερη δύναμη δε μπορεί να σώσει τον άνθρωπο.

«Κανένας Θεός δε μπορεί να εξαργυρώσει τον άνθρωπο για τις δοκιμασίες που περνάει, καμία αλήθεια δε μπορεί να απαλύνει τον πόνο δύο γονιών που χάνουν το παιδί τους από καρκίνο», αναφέρει ο Βερονέζι.

Παρότι ο ίδιος αγάπησε την εκκλησία από μικρός, στην πορεία ωρίμασε μέσα του η ιδέα του αγνωστικισμού που στη συνέχεια πήρε τη θέση του αθεϊσμού.

«Δεν ξέρω ποια ήταν η πρώτη ημέρα χωρίς τον Θεό. Σίγουρα μετά την εμπειρία του πολέμου, δεν πάτησα ξανά το πόδι μου στην εκκλησία, αλλά η δύση της πίστης μου είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα», αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.protothema.gr/world/article/428945/meta-to-aousvits-o-karkinos-einai-i-apodeixi-oti-o-theos-den-uparhei-dilonei-o-proin-upourgos-ugeias-tis-italias/