Just Putting It Out There

Ήθελα να γράψω για κάτι άλλο σήμερα, αλλά εκεί που η αθηΝΕΑ ήταν έτοιμη να σταλεί, πρόσεξα ότι στο inbox μου είχε φτάσει το πιο πρόσφατο τεύχος ενός newsletter που προσφάτως άρχισα να διαβάζω, το νέο project της ηθοποιού Lena Dunham ονόματι Lenny.

Αν ξέρετε ποια είναι, περιττεύει να σας πω ότι το newsletter δεν έχει καμία σχέση με αντίστοιχα projects άλλων ανθρώπων του χώρου (π.χ. με το Goop της Gwyneth Paltrow), αν όχι, να σας πω ότι στο πρώτο της issue πήρε συνέντευξη από τη Hillary Clinton, σε ένα pre-issue του Σεπτεμβρίου ασχολήθηκε με το θέμα της αντισύλληψης και των εκτρώσεων στην Αμερική, ενώ στο πιο καινούριο της τεύχος (αυτό που μου τράβηξε πριν λίγο την προσοχή), το βήμα παίρνει η Jennifer Lawrence, η οποία υπογράφει ένα κείμενο που μιλάει για την ανισότητα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων με τον πιο άμεσο, ειλικρινή τρόπο.

Θα μου πείτε, τι μας νοιάζει τι λέει μια ηθοποιός για ένα θέμα οικονομικό, κοινωνιολογικό, νομικό;

Ηθοποιοί του βεληνεκούς της Lawrence έχουν επιρροή -κάποιοι θα πουν μεγαλύτερη από ποτέ- και είτε συμφωνείτε μαζί τους είτε όχι, είναι αναζωογονητικό το γεγονός ότι παίρνουν όλο και περισσότερο το ρίσκο να εκτεθούν, να μην αρέσουν ή ακόμη και να χλευαστούν, εκφράζοντας την άποψή τους για ένα θέμα δύσκολο.

Ενώ λοιπόν εντοπίζουμε μύρια στραβά στο χώρο της show business, τολμώ να πω ότι αυτό είναι μια πτυχή της που με κάνει να αισιοδοξώ.