Συγκλονίζουν γονείς και συγγενείς που αναζητούν τους δικούς τους ακόμη μέσω twitter

Μέσω Twitter αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνται πολλοί κάτοικοι του Παρισιού, ενώ και το υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε γι’αυτόν τον σκοπό μια επίσημη διεύθυνση στο Ίντερνετ. Πολλοί αναρτούν ανακοινώσεις για τους δικούς τους που αγνοούνται ήδη από τις πρώτες ώρες της χθεσινής νύχτας με την ετικέτα #rechercheParis.

Όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ του ethnos.gr, μεταξύ αυτών βρίσκεται το μήνυμα ενός πατέρα που «δεν έχει νέα» από την κόρη του Λολά, η οποία βρισκόταν στο Μπατακλάν, όπου μια συναυλία μετατράπηκε σε σφαγή, όπως και αυτό μιας αδελφής που γράφει απλώς «δεν έχω νέα από τον αδελφό μου». Στην πλειοψηφία τα μηνύματα αυτά συνοδεύονται και από φωτογραφίες των αγνοουμένων.

Άλλα μηνύματα στο Twitter ανακοινώνουν επίσης καλές ειδήσεις για τον εντοπισμό αγαπημένων προσώπων κι άλλα αποτελούν ευχαριστίες προς τους χρήστες του Διαδικτύου που βοήθησαν για να βρεθούν. «Ευχαριστώ όλους για τα RT (retweets), η Αλίς Κ. είναι ζωντανή!».

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εσωτερικών άνοιξε επίσημο λογαριασμό στην διεύθυνση: https://www.securite.interieur.gouv.fr/.

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη για να προοδεύσει η έρευνα, να αναγνωριστούν τα θύματα και να προληφθούν νέες ενέργειες», επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Οι επισκέπτες μπορούν «να δηλώσουν μια εξαφάνιση» να αναρτήσουν ένα μήνυμα με φωτογραφία για την αναζήτηση κάποιου προσώπου ή να «καταθέσουν μια μαρτυρία» ανωνύμως. Στην συνέχεια θα επικοινωνήσει μαζί τους «γρήγορα ένα μέλος της δικαστικής αστυνομίας», δεσμεύεται η γαλλική αστυνομία.