ΗΠΑ: Δεν ασκείται δίωξη σε αστυνομικό που πυροβόλησε 12χρονο με ψεύτικο όπλο

Αμερικανός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 12χρονο Αφροαμερικανό Ταμίρ Ράις το 2014, μία απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.  Ο αστυνομικός χρειάστηκε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο για να πυροβολήσει θανάσιμα τον 12χρονο, ο οποίος κρατούσε ψεύτικο όπλο και θεωρήθηκε «απειλή». Η οικογένεια του Ταμίρ και ακτιβιστές ζητούσαν να απαγγελθούν στον αστυνομικό κατηγορίες για φόνο.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα. Ο/Η καλών/ούσα προειδοποίησε τους αστυνομικούς ότι ο νεαρός που κρατούσε το όπλο ήταν πιθανότατα ανήλικος και ότι το όπλο ήταν «πιθανότατα ψεύτικο». Η πληροφορία αυτή δεν δόθηκε στους αστυνομικούς που απάντησαν στην κλήση.

Ο εισαγγελέας της Κομητείας Κουγιαχόγκα είπε ότι το περιστατικό ήταν μία σπάνια περίπτωση ανθρώπινου λάθους, αλλά σημείωσε ότι δεν τελέστηκε έγκλημα.  Η δολοφονία του 12χρονου ήρθε να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατούσε μετά τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.