Δημοπρασία για τη μυστική σάλτσα του Big Mac μπέργκερ

Η McDonalds κατάφερε να πωλήσει έναντι ποσού ύψους 65.000 λιρών ένα μπουκάλι με την σάλτσα που χρησιμοποιεί για την παρασκευή του Big Mac μπέργκερ, η συνταγή της οποίας παραμένει εδώ και πολλά χρόνια μυστήριο. Το μεγάλο ύψος της προσφοράς αποδίδεται στο γεγονός ότι η αυτή η σως δεν διατίθεται προς πώληση στην αγορά.

Η McDonald’s προσέφερε το μπουκάλι, με περιεχόμενο 740 ml σάλτσας, προς δημοπρασία στο βρετανικό eBay με σκοπό τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διοχετευθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το μπουκάλι πωλήθηκε μετά από πυρετό προσφορών που διήρκεσαν 2 εβδομάδες. Έκτοτε, ο γίγαντας του γρήγορου φαγητού επιδιώκει να διαβεβαιώσει ότι η τεράστια προσφορά για την απόκτηση του μπουκαλιού ήταν αυθεντική. Η σάλτσα αυτή δεν διατίθεται προς πώληση στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Βρετανία.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος τύπου της McDonald’s, το μπουκάλι θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του μέσα σε ένα ειδικό συλλεκτικό κουτί, με βάουτσερ για ένα δωρεάν μπέργκερ.

Μπορεί η συνταγή της σάλτσας να αποτελεί μυστικό, ωστόσο τα συστατικά της φέρονται να είναι τα εξής:

Σογιέλαιο (Αντιοξειδωτικό (330)), Νερό, άλλα συστατικά [τουρσί, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, ζάχαρη, αποσταγμένο ξίδι, συντηρητικό (202), πύκνωση (415), αρτύματα], Μουστάρδα [Νερό, αποσταγμένο ξίδι, Σινάπι, αλάτι, ζάχαρη, Χρώματα (150d, 100), Spice], αλατισμένα κρόκοι αυγών, αποσταγμένο ξύδι, κρεμμύδι, Πυκνωτικά (1442, 415, 405), μπαχαρικά, ζάχαρη, αλάτι, υδρολυμένη πρωτεΐνη (καλαμπόκι, γλουτένη, σόγια, γλουτένη σιταριού), Συντηρητικό (211), χρώματα (160c, 150d, 100), γαλακτωματοποιητής (433), σκόρδο, Αντιοξειδωτικό (385).

Πηγή: tornosnews.gr