Υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού η πόλη Κανασέρ

Την πόλη Κανασέρ που ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους ανακατέλαβαν οι δυνάμεις του συριακού στρατού με την υποστήριξη των σφοδρών βομβαρδισμών της ρωσικής αεροπορίας Η πόλη βρίσκεται κοντά στο δρόμο που χρησιμοποιούσε ο συριακός στρατός για να έχει πρόσβαση στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πόλη Κανασέρ βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ νοτιοανατολικά από το Χαλέπι. Η πόλη αυτή είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου. Σε μία άλλη αναφορά, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία μετέδωσαν ότι ο στρατός “αποκατέστησε την ασφάλεια και τη σταθερότητα” στην πόλη Κανασέρ.

Ωστόσο όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δρόμος που οδηγεί στο Χαλέπι παραμένει κλειστός ή χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του συριακού στρατού. Μάλιστα οι δυνάμεις του Άσαντ αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το δρόμο της Κανασέρ, προκειμένου να προσεγγίσουν στο Χαλέπι, καθώς οι τζιχαντιστές ελέγχουν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη, προς τα δυτικά.