Το... "κεραμίδι" μιας ιδιοφυίας!

Εδώ και ένα χρόνο ψάχνει αγοραστή το σπίτι του κορυφαίου Ιταλού Αναγεννησιακού καλλιτέχνη, Μιχαήλ Άγγελου, το οποίο πωλείται έναντι 7,6 εκατομμύρια ευρώ.

μικελαντζελο2

Η γνωστή και ως «Villa Michelangelo» διαθέτει οκτώ δωμάτια και επτά μπάνια, ενώ βρίσκεται «φωλιασμένη» στους λόφους της περιφέρειας της Τοσκάνης ανάμεσα στη Σιένα και τη Φλωρεντία, δύο από τις ομορφότερες ιταλικές πόλεις.

Σύμφωνα με την naftemporiki.gr, το κτήριο αγοράστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο το 1549 σε τιμή που αντιστοιχεί σε περίπου 300.000 ευρώ και είναι γεμάτο με ξύλινα δοκάρια, ενώ ξεχωρίζει το πέτρινο δάπεδο στην αυλή.

μικελαντζελο3

Στην έκταση του σπιτιού συμπεριλαμβάνεται ένα ελαιοτριβείο και μεγάλες εκτάσεις κήπων, ενώ αν και οι ιταλικές αρχές έχουν θέσει περιορισμούς στις όποιες παρεμβάσεις, καθώς έχει χαρακτηριστεί ιστορικό, ο αγοραστής θα έχει να τη δυνατότητα να φτιάξει μία πισίνα σε κάποιο σημείο του κήπου, εφόσον το επιθυμεί.

Η οικογένεια του Μιχαήλ Άγγελου πούλησε το 1867 τη βίλα, ενώ το κτήριο ανακαινίστηκε για τελευταία φορά πριν από 20 χρόνια από τους τελευταίους κατόχους του, την οικογένεια Μπουσόνι.