Αλγερινός ο ένοπλος που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στις Βρυξέλλες

Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ο ένοπλος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε χθες στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες και συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Πρόκειται για τον 35χρονο Αλγερινό Μοχάμεντ Μπλεκαΐντ που ζούσε παρανόμως στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Μια σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ένα βιβλίο για τον σαλαφισμό βρέθηκαν χθες το βράδυ δίπλα στο πτώμα του υπόπτου. Μολονότι βρισκόταν παρανόμως στο Βέλγιο, ο Μοχάμεντ Μπελκαΐντ ήταν γνωστός στις δικαστικές αρχές μόνο για μια «απλή κλοπή» που είχε διαπράξει το 2014, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ένας ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλγερινό, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα επιθετικό τουφέκι, μετά τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών χθες στη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στις νότιες Βρυξέλλες για την οποία οι ερευνητές πίστευαν ότι θα ήταν έρευνα ρουτίνας.

Δύο πρόσωπα που «κατάφεραν να διαφύγουν» στη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από κοινού από Βέλγους και Γάλλους αστυνομικούς, «καταζητούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας.