Διεθνής Τύπος: Η μαύρη σκιά της τρομοκρατίας πλανάται πάνω από την Ευρώπη

Η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες που άφησε πίσω της τουλάχιστον 34 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Τόσο ο βελγικός Τύπος όσο και οι μεγαλύτερες εφημερίδες διεθνώς φιλοξενούν στην πρώτη τους σελίδα εικόνες από τις Βρυξέλλες με ολοσέλιδες φωτογραφίες που αποτυπώνουν την φρίκη των επιθέσεων.  Πηχυαίοι τίτλοι μιλούν για «πόλεμο», «λουτρό αίματος», «την πιο σκοτεινή ημέρα» ενώ άλλες στέλνουν μήνυμα «αντέξαμε».

«Αντέξαμε» είναι ο τίτλος της γαλλικής Le Soir σε μαύρο φόντο, ενώ σε μαύρο φόντο και η L’ Echo τιτλοφορείται «Τρομοκρατία στις Βρυξέλλες».

lecho

le soir

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από την καταστροφή στο αεροδρόμιο φιλοξενεί και η De Tijd με τίτλο «Ποτέ πια ασφαλείς». Η γαλλική Monde γράφει πως «Οι Βρυξέλλες χτυπήθηκαν από την τρομοκρατία», ενώ φιλοξενεί ένα σκίτσο με δύο φιγούρες η μια με τη βελγική σημαία και μια με τη γαλλική σημαία. Η Γαλλία αγκαλιάζει την Ευρώπη και από κάτω έχει τις ημερομηνίες 13 Νοεμβρίου (σ.σ. επιθέσεις στο Παρίσι) 22 Μαρτίου (σ.σ. επιθέσεις στις Βρυξέλλες).

lemonde

Η Liberation έβαλε τα χρώματα της σημαίας του Βελγίου στο σήμα της και επέλεξε μια φωτογραφία από τα τούνελ του μετρό όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

liberation

«Η πιο σκοτεινή μας ημέρα 22/3» είναι το πρωτοσέλιδο της Het Belang van Limburg σε επίσης μαύρο φόντο. Για «Σκοτάδι στην καρδιά της Ευρώπης» κάνει λόγο ο βρετανικός Independent με ολοσέλιδη φωτογραφία από την εκκένωση του μετρό.

independent

«Λουτρό αίματος στις Βρυξέλλες» είναι ο τίτλος των βρετανικών The Times, ενώ η φωτογραφία των ύποπτων βομβιστών βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της Daily Mirror. «Αυτό που φοβόμασταν συνέβη» γράφει ο Guardian επικαλούμενος τον Βέλγο Πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, ενώ αναφέρεται στα 31 τουλάχιστον θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

«Λουτρό αίματος στις Βρυξέλλες» είναι και ο τίτλος της Irish Examiner με φωτογραφία του βέλγου μπασκετμπολίστα που τραυματίστηκε στο αεροδρόμιο. «Είμαστε σε πόλεμο» είναι το πρωτοσέλιδο της γερμανικής Bild, ενώ οι Financial Times κυκλοφορούν με τίτλο «Το ISIS χτυπά στην καρδιά της Ευρώπης».

financial times

bild