"Θρίλερ" με τη σύλληψη του τρίτου μακελάρη των Βρυξελλών

Τα βελγικά Μέσα ενημέρωσης που νωρίτερα μετέδωσαν την είδηση ότι συνελήφθη ο νούμερο ένα καταζητούμενος για τις επίθεσεις στις Βρυξέλλες τώρα κάνουν λόγο ότι δεν είναι αυτός. Νωρίτερα οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Άντερλεχτ συνελήφθησαν δύο άνδρες, επίσης καταζητούμενοι για τρομοκρατία, όμως ο Ναζίμ Λαχράουι δεν είναι μεταξύ αυτών.

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Ναζίμ Λαχραουί, γράφει η βελγική εφημερίδα DH. Είναι ο άντρας για τον οποίο υπήρξε ανθρωποκυνηγητό για το «χτύπημα» στο αεροδρόμιο Ζaventem. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι βελγικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν την εξέλιξη. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ο Βέλγος εισαγγελέας ανακοίνωσε και επίσημα μέχρι στιγμής ότι οι νεκροί από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σε αεροδρόμιο και μετρό έφθασαν τους 31 και τους 270 οι τραυματίες.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε επισήμως ότι ο βομβιστής ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών ήταν ο Χαλίντ Ελ Μπακράουϊ. Από την επίθεση στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Βελγικής πρωτεύουσας έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100. Ο Βέλγος εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ένας από τους καμικάζι στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ ήταν ο αδελφός του Ελ Μπακράουϊ, Ιμπραχίμ.

Οι βελγικές αρχές δεν ανακοίνωσαν εάν έχουν ταυτοποιήσει τα άλλα δύο άτομα τα οποία εμφανίζονται σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο, μαζί με τον ταυτοποιημένο βομβιστή.

 

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα DH, είναι ο άντρας που διακρίνεται στη φωτογραφία του αεροδρομίου να φορά καπέλο. Ο Ναζίμ Λαχράουι ήταν καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ναζίμ Λαχράουι, φέρεται να εξαφανίστηκε τρέχοντας από το αεροδρόμιο αμέσως μετά την έκρηξη.

τρομοκρατες-Βρυξέλλες

Η βελγική αστυνομία στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του με την ερώτηση «γνωρίζετε αυτό τον άνδρα;». Ο Λαχράουι, είναι ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπντεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Δύο αδέρφια αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες

Δύο αδέρφια, ο Ιμπραήμ και ο Χαλίντ Ελ-Μπακραουί, γνωστοί και μη εξαιρετέοι στις Αρχές, αναγνωρίστηκαν ως οι βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν το θάνατο χθες στις Βρυξέλλες. Οι δύο αδελφοί, ύποπτοι για την ενοικίαση σπιτιών-κρυψωνών στο Βέλγιο για τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού, αναγνωρίστηκαν ως μέλη της ομάδας που διέπραξε τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, μετέδωσαν σήμερα δύο δημόσια βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τα σημεία όπου οι καμικάζι ανατινάχθηκαν.

aaa-foniades

Το δημόσιο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε ότι οι δύο αδελφοί συμμετείχαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό 250, αλλά διευκρίνισε ότι έδρασαν σε δύο διαφορετικά σημεία. Ο ένας φέρεται να διέπραξε την επίθεση στο αεροδρόμιο, και ο άλλος να ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό, στο σταθμό Μάλμπεκ όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι αρχές έδωσαν από χθες στη δημοσιότητα φωτογραφία που είχε ληφθεί από κάμερα ασφαλείας, η οποία έδειχνε τρεις “υπόπτους” των επιθέσεων στο αεροδρόμιο του Παρισιού, όπου 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες το πρωί.

Το δημόσιο γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε αρχικά ότι δύο άνδρες που φορούσαν μαύρα πουλόβερ και από ένα μαύρο γάντι, περπατούσαν δίπλα δίπλα σε αυτή τη φωτογραφία, ήταν οι αδελφοί Ελ Μπακράουι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστείες. Ο ένας από αυτούς, ο Χαλίντ, φέρεται να είχε νοικιάσει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, διαμέρισμα στο Σαρλρουά, στο νότο, απ΄όπου είχαν αναχωρήσει οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι για να τις διαπράξουν στις 13 Νοεμβρίου.

βρυξέλλες αστυνομία

βρυξελλες αστυνομία1

Είναι επίσης αυτός που νοίκιασε, πάντα με πλαστή ταυτότητα, το διαμέρισμα στην κοινότητα Φόρεστ των Βρυξελλών, στο οποίο η αστυνομική επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει ανταλλαγές πυρών, επιταχύνοντας απότομα τη σύλληψη του βασικού υπόπτου των επιθέσεων στο Παρίσι, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, την Παρασκευή, στο Μόλενμπεκ, έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες καταδίωξής του.

Από χθες βράδυ, αστυνομική πηγή είχε ανακοινώσει ότι ο άνδρας που βάδιζε ανάμεσα στους δύο άλλους στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία “μπορεί να είναι ο Μπραχίμ Ελ-Μπακράουι. Εντάλματα έρευνας εκδόθηκαν από την αστυνομία ώστε να βοηθηθούν οι αρχές στην ταυτοποίηση των τριών ανδρών της φωτογραφίας όπου διακρίνονται να σπρώχνουν καρότσια για αποσκευές στα οποία υπάρχουν μαύρες βαλίτσες.

Τα ΜΜΕ επισημαίνουν πως, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον ρόλο των αδερφών στις επιθέσεις καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση DNA. Η Εισαγγελία του Βελγίου θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση μετά τα αποτέλεσμα των DNA.