Σύλληψη Αλγερινού που έφτιαχνε πλαστά έγγραφα για τους τρομοκράτες

Στη σύλληψη ενός Αλγερινού υπηκόου, υπόπτου για παραγωγή πλαστών εγγράφων που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με τις πρόσφατες επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι, προχώρησε η ιταλική αστυνομία, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Πρόκειται για τον 40χρονο Τζαμάλ Εντίν Ουάλι ο οποίος και συνελήφθη από μέλη της Digow, μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας. Η σύλληψη έγινε στο Μπελίτσι, κοντά στο Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG 24 και άλλα ιταλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές διότι παρήγαγε και προμήθευσε πλαστά έγγραφα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για παράνομη μετανάστευση.

Παράλληλα, το όνομά του βρέθηκε σε έγγραφα που κατασχέθηκαν σε έφοδο που έγινε σε ένα διαμέρισμα κοντά στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, ανάμεσα στα οποία ήταν χαρτιά και φωτογραφίες κάποιων από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες όπως και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν.

Κατά τα ίδια δημοσιεύματα η ιταλική αστυνομία έχει ενημερώσει ήδη τις βελγικές αρχές για τη σύλληψη και ο Αλγερινός υπήκοος αναμένεται πως πρόκειται να εκδοθεί στο Βέλγιο μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες.