Αυτός είναι ο Αλγερινός που συνελήφθη για σχέσεις με τους βομβιστές των Βρυξελλών

O Αλγερινός Τζαμάλ Εντίν Ουαλί, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ στο Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας με την κατηγορία πλαστογράφησης εγγράφων των τρομοκρατών των Βρυξελλών και του Παρισιού, δεν συνεργάζεται με τους εισαγγελείς.

Όπως διέρρευσε, ο Ουαλί, ο οποίος διέμενε μόνιμα στο Σαλέρνο, δεν απάντησε στις ερωτήσεις των εισαγγελέων. Οι ιταλοί δικαστικοί επικύρωσαν το ένταλμα σύλληψής του μέχρι να εξετασθεί το αίτημα έκδοσης που έχει σταλεί από τις βελγικές αρχές. Κατά του Ουαλί είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης στις 6 του περασμένου Ιανουαρίου.

ιταλία-συλληψη2

Ο 40χρονος Τζαμάλ Εντίν Ουάλι συνελήφθη από μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας, της DIGOS, στο Μπελίτσι, κοντά στο Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG 24 και άλλα ιταλικά ΜΜΕ.

Το όνομά του βρέθηκε σε έγγραφα που κατασχέθηκαν σε έφοδο που έγινε σε ένα διαμέρισμα κοντά στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, ανάμεσα στα οποία ήταν χαρτιά και φωτογραφίες κάποιων από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου και στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, όπως και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν, κατά τα ιταλικά ΜΜΕ.

ιταλία-συλληψη5

ιταλία-συλληψη6