Βούτηξε στον Ατλαντικό για να προλάβει... ένα κρουαζιερόπλοιο!

Στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού βούτηξε μια 65χρονη Αγγλίδα η οποία βρισκόταν για διακοπές στην Πορτογαλία.

Ο λόγος, ήταν ότι ήθελε να προλάβει… κολυμπώντας ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Φουνσάλ, στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, κρατώντας μάλιστα και την βαλίτσα της.

Η γυναίκα, εντοπίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα στα νερά του Ατλαντικού σε κατάσταση σοβαρής υποθερμίας, περίπου 500 μέτρα από την ακτή, από ντόπιους ψαράδες που άκουσαν τις φωνές της, σύμφωνα με τον λιμενάρχη του Φουνσάλ Φελίξ Μάρκες.

Η τουρίστρια καυγάδισε με τον σύζυγό της και αποφάσισε να κατέβει από το κρουαζιερόπλοιο Marco Polo, το οποίο είχε δέσει στο λιμάνι του Φουνσάλ.

Η ίδια αποφάσισε μάλιστα να επιστρέψει αμέσως στη Βρετανία με αεροπλάνο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Μόλις όμως έφτασε στο αεροδρόμιο, στο ανατολικό άκρο του νησιού, είδε από μακριά να περνάει το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο είχε πλέον αποπλεύσει και κατευθυνόταν στη Λισαβόνα.

Χωρίς να το σκεφτεί περισσότερο, η 65χρονη έτρεξε και πήδηξε στη θάλασσα για να το φτάσει… κολυμπώντας, όπως υποστήριξαν οι τοπικές λιμενικές αρχές.

Τέσσερις ώρες αργότερα, η Βρετανίδα διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Φουνσάλ, πάσχοντας από υποθερμία.

Εκεί δεν έχει για συντροφιά ούτε τον σύζυγό της, ο οποίος ήδη βρίσκεται στη Βρετανία, καθώς εγκατέλειψε επίσης το κρουαζιερόπλοιο για να μεταβεί στο αεροδρόμιο…