Κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε το Αζερμπαϊτζάν

“Μονομερή” κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε το Αζερμπαϊτζάν, προειδοποιώντας όμως ότι θα απαντήσει, αν οι δυνάμεις του δεχθούν επίθεση. “Το Αζερμπαϊτζάν, δείχνοντας την καλή θέλησή του, αποφάσισε μονομερώς να παύσει τις εχθροπραξίες”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν οι αρμενικές δυνάμεις δεν σταματήσουν “τις προκλήσεις τους”, το Αζερμπαϊτζάν “θα απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα από τους Αρμενίους εδάφη”.

Στις σφοδρές συγκρούσεις που άρχισαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο έχασαν τη ζωή του 18 Αρμένιοι στρατιώτες και 12 Αζέροι νεκροί. Κάθε πλευρά ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο ενός αμάχου της, ενώ καταρρίφθηκε και ένα ελικόπτερο του αζέρικου στρατού από τις δυνάμεις της Αρμενίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, νωρίτερα, από τις ΗΠΑ ότι η χώρα του θα υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν “μέχρι τέλους” στη σύγκρουσή του με την Αρμενία γύρω από την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Προσευχόμαστε για να θριαμβεύουν οι αζέροι αδελφοί μας στις μάχες αυτές με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θα υποστηρίξουμε το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τέλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.