Η Τουρκία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε 41.000 ανθρώπους

Σε μαζικές απελάσεις προχώρησε η Τουρκία απαγορεύοντας παράλληλα την είσοδο στα εδάφη της σε χιλιάδες ξένους πολίτες ως μέτρο αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, η Άγκυρα έχει απελάσει πάνω από 3.300 ξένους πολίτες, με την κατηγορία ότι ήταν ύποπτοι για σχέσεις κυρίως με το Ισλαμικό Κράτος καθώς και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία σε άλλους 41.000 ξένους.

Επίσης 9.500 άνθρωποι έχουν περάσει από συνέντευξη κατά την άφιξή τους στη χώρα και σε περίπου 2.000 από αυτούς απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία. Στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα ο Ιμπραχίμ Καλίν, αναφέρουν ότι συνολικά συνελήφθησαν περίπου 2.770 ύποπτοι από τους οποίους οι 1.232 είναι ξένοι πολίτες ενώ δίωξη ασκήθηκε σε βάρος 954 ατόμων.

Σύμφωνα με το Associated Press ο εκπρόσωπος του Ερντογάν αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ενώ από την πλευρά τους οι οι τουρκικές αρχές δεν αποκαλύπτουν τις εθνικότητες των ύποπτων για σχέσεις με τζιχαντιστές ή σε ποιες χώρες απελάθηκαν.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο – πικαλούμενο πηγές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας- από τον περασμένο Ιανουάριο περίπου 900 ύποπτοι έχουν σκοτωθεί από τουρκικά πυρά και αεροπορικές επιδρομές στη Συρία για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.