Η απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ «ήταν απλώς μια πρόταση»

Η απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ «ήταν απλώς μια πρόταση» δήλωσε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί την αντιμουσουλμανική ρητορική του. Μάλιστα ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είχε ορκιστεί να κλείσει προσωρινά τα σύνορα των ΗΠΑ για τους μουσουλμάνους μετά τη φονική επίθεση του περασμένου Δεκεμβρίου στο Σαν Μπερναρντίνο των ΗΠΑ από ένα ζευγάρι που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και είχε δεσμούς με ακραίους ισλαμιστές.

«Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Πρόκειται για μια προσωρινή απαγόρευση. Δεν έχει δοθεί εντολή για κάτι τέτοιο ωστόσο. Κανένας δεν το έχει κάνει. Είναι απλώς μια πρόταση μέχρι να δούμε τι συμβαίνει», σημείωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Fox News. Παράλληλα ο κ. Τραμπ υπογράμμισε ότι η τρομοκρατία των φανατικών ισλαμιστών σε όλον τον κόσμο συνιστά ένα σοβαρό πρόβλημα και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα αρνηθεί την απειλή που θέτουν οι φανατικοί ισλαμιστές.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έχει δεχθεί ευρέως επικρίσεις για την εμπρηστική ρητορική του και τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, σε σχέση με τους μετανάστες, ιδιαίτερα από το Μεξικό τους μουσουλμάνους και τις γυναίκες.