Νέα 11η Σεπτεμβρίου λόγω μεταναστών «βλέπει» ο Ντόναλντ Τραμπ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να οδηγήσει το κύμα μετανάστευσης στην Αμερική σε μια τρομοκρατική επίθεση ανάλογη με εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 άφησε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του συνδικάτου των εργαζομένων στη συνοριοφρουρά, ο κ. Τραμπ εκτίμησε ότι είναι πιθανό να διαπραχθεί μια επίθεση παρόμοια με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου και ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των συνόρων. Μάλιστα υποστήριξε ότι «θα γίνουν πολλά άσχημα πράγματα. Θα γίνουν επιθέσεις που δεν θα πιστεύατε. Θα γίνουν επιθέσεις από ανθρώπους που, αυτή τη στιγμή, έρχονται στη χώρα μας».

Ο μεγιστάνας των ακινήτων έχει προκαλέσει επανειλημμένα θόρυβο με τις τοποθετήσεις του στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας σχετικά με τους μουσουλμάνους, τις γυναίκες, αλλά και τη μετανάστευση. Ο κ. Τραμπ έχει προτείνει να ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που θα πληρώσει η μεξικανική κυβέρνηση, καθώς επίσης και να επιβληθεί «προσωρινή» απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους.