EgyptAir: Στο "σκοτάδι" ξανά οι έρευνες - Δεν ανήκουν στο αεροσκάφος τα ευρήματα

Δεν ανήκουν στο αεροσκάφος EgyptAir τα ευρήματα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με τον προέδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιο Μπίνη.

Ο κ. Μπίνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ σχετικά με τις εξελίξεις στην έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και την εξέταση των ευρημάτων διευκρίνισε ότι «τα τελευταία στοιχεία [μέχρι τις 8:30 το βράδυ] ταυτοποιήθηκαν και δεν ανήκουν» στο χαμένο Airtbus A320.

«Από την αξιολόγηση των ευρημάτων προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε αεροπλάνο. Δεν είναι συντρίμμια αεροπλάνου» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.

Τη σχετική δήλωση του κ. Μπίνη ότι «μία αξιολόγηση των ευρημάτων δείχνει ότι δεν ανήκουν σε αεροπλάνο» μετέδωσε και το Associated Press. Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμη ότι, σύμφωνα με ελληνικές πηγές, τα ευρήματα που θεωρήθηκαν ως συντρίμμια του αεροπλάνου είχαν εντοπιστεί από αιγυπτιακό αεροσκάφος.

Εκπρόσωπος του ελληνικού στρατού δήλωσε επίσης ότι «δεν βρήκαμε τέτοια αντικείμενα», όπως μετέδωσε νωρίτερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο το Reuters.

Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν 50 μίλια νοτιοανατολικά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του αεροπλάνου (200-300 μίλια νότια της Κρήτης) ήταν κυρίως πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά που θα μπορούσε να είναι σωσίβια.

Ωστόσο, η EgyptAir εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου «μόλις έλαβε επίσημη επιστολή από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου με την οποία ανακοινώνει την εύρεση των συντριμμιών του αεροσκάφους της πτήσης MS804 κοντά στο νησί της Καρπάθου».

Η EgyptAir «μεταφέρει ειλικρινά τη βαθύτατη λύπη της στις οικογένειες και τους φίλους των επιβατών της εν λόγω πτήσης».

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέντ Αντέλ συνομιλώντας με δημοσιογράφο του CNN ισχυρίστηκε ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια του μοιραίου Α – 320.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Κρίστιαν Αμανπούρ «Ο αντιπρόεδρος της EgyptAir μου λέει: “Βρήκαμε τα συντρίμμια” από την πτήση MS804».

Λίγα λεπτά αργότερα η δημοσιογράφος είπε ότι ο Αντέλ επιβεβαίωσε πως οι κυβερνήτες δεν εξέπεμψαν σήμα κινδύνου πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους.

Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα ευρήματα με την Αμανπούρ να γράφει ότι θα ενημερώσει με νεότερες αναρτήσεις.

Νωρίτερα, δύο μεγάλα κομμάτια χρώματος πορτοκαλί που εικάζετο ότι ανήκουν στο αγνοούμενο αιγυπτιακό αεροσκάφος Airbus A-320 της EgyptAir εντόπισαν 210 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης τα ελληνικά αεροσκάφη που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση Search and Rescue, όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ.

Η πληροφορία δόθηκε στις ελληνικές αρχές από αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου C-295 το οποίο συμμετέχει στις έρευνες. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε ακριβώς στις 16:30 «ότι εντοπίστηκαν πλαστικά αντικείμενα με σκοινιά, 50 μίλια από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών».

Τα πρώτα ευρήματα εντοπίστηκαν από το αιγυπτιακό αεροσκάφος περίπου στις 15:20 και στις 15:25, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ την ίδια πληροφόρηση φέρεται να είχει λάβει και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο “BFMTV” ,που επικαλείται τον ελληνικό στρατό, δύο αντικείμενα εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης.  Τα δύο αντικείμενα που περισυνελέγησαν είναι πλαστικά κομμάτια λευκού και κόκκινου χρώματος, μεγάλου μεγέθους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πεπεισμένος πως το αεροσκάφος συνετρίβη, συνιστώντας ωστόσο προσοχή στη διατύπωση υποθέσεων για το «εάν επρόκειτο για ατύχημα ή τρομοκρατική πράξη». Συνέντευξη Τύπου για την συντριβή του αεροσκάφους παραχώρησε και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος δήλωσε ότι τα ελληνικά ραντάρ έχουν καταγράψει μια απότομη στροφή του αεροσκάφους.

αερ3

Τρομοκρατική ενέργεια βλέπει και η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir από τις οθόνες των ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ. «Είναι εξαιρετικά ατυχές που σήμερα ένα ακόμη επεισόδιο συνέβη με αεροπλάνο της Egyptian Airlines. Φαίνεται πως αυτή είναι τρομοκρατική ενέργεια, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 66 πολιτών από 12 χώρες» σημείωσε ο κ. Μπορτνίκοφ.

Π.Καμμένος: Απότομες στροφές έκανε το αεροσκάφος της EgyptAir

Το αεροσκάφος της EgyptAir έκανε «απότομες στροφές» στον αέρα, πριν χάσει ύψος και εξαφανιστεί το πρωί της Πέμπτης από τα ραντάρ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Στις 03:39 τα ξημερώματα η πορεία του αεροσκάφους ήταν νότια και νοτιο-ανατολικά της Κάσου και της Καρπάθου, αμέσως μετά εισήλθε στον FIR Καΐρου, έκανε στροφές και πραγματοποίησε την κάθοδο που περιγράφω. 90 μοίρες αριστερά και μετά 360 μοίρες προς τα δεξιά» είπε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι οι ελληνικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνες νότια της Καρπάθου, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Η ελληνική πλευρά συμμετέχει στις έρευνες αναπτύσσοντας στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς. Η πτήση με 66 επιβαίνοντες, που είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την είσοδο στον αιγυπτιακό ενάεριο χώρο. Το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ανέφερε η ελληνική πλευρά, που ήταν και η τελευταία που επικοινώνησε με τον πιλότο.

Το χρονικό της εξαφάνισης του αιγυπτιακού αεροσκάφους

Τα ίχνη αεροσκάφους της εταιρείας EgyptAir χάθηκαν νωρίς το πρωί, λίγο μετά την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Το αεροπλάνο που χάθηκε από τα ραντάρ εκτελούσε την πτήση 804 από το Παρίσι με κατεύθυνση το Κάιρο, σύμφωνα με την ανακοίνωσε που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) δήλωσε ΌΤΙ το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος, την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ… συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν 56 άτομα και 10μελές πλήρωμα, ενώ οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 59 άτομα και 10μελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν ένα μικρό παιδί και δύο βρέφη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εταιρία στο αεροσκάφος επέβαιναν: 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 1 Βρετανός, 1 Βέλγος, 1 από το Κουβέιτ, 1 από τη Σαουδική Αραβία, 1 Σουδανός, 1 Αφρικανός, 1 Πορτογάλος, 1 Αλγερινός, 1 Καναδός.

Οι προσπάθειες εντοπισμού του αεροσκάφους βρίσκονται σε εξέλιξη. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχει και η Ελλάδα, με την Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, δύο C130, ενώ ένα Super Puma έχει μετασταθμεύσει στην Κάρπαθο και πρόκειται να μετασταθμεύσει ακόμα ένα, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Επίσης, μετέχει ένα αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H.

Σύμφωνα με την EgyptAir, το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε είναι Airbus Α320 και όχι Boeing, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Σύμφωνα με αξιωματούχο των αιγυπτιακών αερογραμμών, το στίγμα του αεροσκάφους της EgyptAir πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο, νοτιοανατολικά της Καρπάθου, είχε μπει 10 μίλια μέσα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, απείχε 280 χλμ. από τις αιγυπτιακές ακτές και βρισκόταν σε ύψος 37.000 ποδιών.

agypt air

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, εκτιμούν ότι το αεροσκάφος Α320 έχει συντριβεί στη θάλασσα. Στο μεταξύ, η εφημερίδα “Ahram” της Αιγύπτου, αναφέρει ότι ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε 10 λεπτά πριν την εξαφάνισή του, από τα ραντάρ.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης Έλληνες αξιωματούχοι εξετάζουν μαρτυρίες για «φωτιά στον ουρανό» νότια της Καρπάθου. Σύμφωνα με την Daily Mirror τη μαρτυρία αυτή κατάθεσε πλοίαρχος εμπορικού πλοίου που βρισκόταν 130 ναυτικά μίλια νότια του νησιού των Δωδεκανήσων. Ωστόσο, από τον Πύργο Ελέγχου της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας έγινε γνωστό ότι κατ’α τη διέλευσή του από τον ελληνικό εναέριο χώρο δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα από τον πιλότο του αεροπλάνου.

Μάλιστα τις στιγμές που προηγήθηκαν πριν την εξαφάνιση του στίγματος του αεροσκάφους της Egypt Air περιέγραψε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. «Κατά πάγια τακτική όταν ένα αεροσκάφος αλλάζει FIR οι ελεγκτές από το FIR από το οποίο φεύγει επικοινωνούν με τον πιλότο για να τον ενημερώσουν ότι πλέον θα επικοινωνεί με τις υπηρεσίες που καλύπτουν τον επόμενο εθνικό εναέριο χώρο. Έτσι έκαναν και οι δικοί μας ελεγκτές αλλά ο πιλότος της EgyptAir δεν ανταποκρινόταν» σημείωσε ο κ. Λιτζεράκος και πρόσθεσε ότι «ο ελεγκτής συνέχισε να επιμένει για να επικοινωνήσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα με την πτήση. Στις 3:29 τα ξημερώματα και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν εντός του FIR Καΐρου το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ».

«Εμείς ειδοποιήσαμε τους Αιγύπτιους, εκείνοι δεν γνώριζαν τίποτα» ανέφερε ο διοικητής της ΥΠΑ. Περιγράφοντας την πορεία του αεροσκάφους πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ ο κ. Λιτζεράκος δήλωσε ότι 2:55 το Airbus A320 μπήκε στο ελληνικό FIR και πετούσε στα 37.000 πόδια και υπογράμμισε ότι «πάνω από τη νήσο Κέα το κέντρο περιοχής Αθηνών μίλησε με τον πιλότο και δεν δηλώθηκε κάποιο πρόβλημα». Ήταν μια συνηθισμένη πτήση, τι συνέβη μετά δεν μπορώ να το ξέρω κατέληξε ο διοικητής της ΥΠΑ.

map32

Εμπειρογνώμονες: Κανένα σενάριο δεν μπορεί να αποκλεισθεί

Κανένα σενάριο δεν μπορεί να αποκλεισθεί μέχρι στιγμής σχετικά με την εξαφάνιση του αεροπλάνου της EgyptAir στη διάρκεια της νύκτας, αλλά τα πρώτα στοιχεία και το γεωπολιτικό πλαίσιο δημιουργούν φόβους ότι επρόκειτο για επίθεση, υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με τον αεροναυτικό εμπειρογνώμονα Ζεράρ Φελτζέ, “μια μείζον τεχνική βλάβη, η έκρηξη ενός κινητήρα, μια έκρηξη μέσα στο αεροσκάφος (…) δεν μοιάζουν πιθανές”. Σε συνομιλία του με το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, υπογραμμίζει πως το A320, που μετέφερε 66 επιβαίνοντες, “ήταν σχετικά πρόσφατο”, αφού βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2003. Εξάλλου το A320 θεωρείται αξιόπιστο αεροσκάφος. “Είναι το αεροπλάνο μέσων αποστάσεων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, κάθε 30 δευτερόλεπτα ένα A320 προσγειώνεται ή απογειώνεται”.

Πρόκειται για “ένα σύγχρονο αεροπλάνο, το συμβάν σημειώθηκε εν πτήσει σε εξαιρετικά σταθερές συνθήκες”, υπογράμμισε ο Ζαν-Πολ Τροαντέκ, πρώην διευθυντής του γαλλικού Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), στον ραδιοσταθμό Europe 1. Και η EgyptAir “είναι μια εταιρεία εγκεκριμένη για να εξυπηρετεί την Ευρώπη, συνεπώς δεν βρίσκεται στις μαύρες λίστες”.

Μπορεί το αεροπλάνο να κατερρίφθη εν πτήσει, εσκεμμένα ή κατά λάθος; Το σενάριο αυτό, είτε πρόκειται για πύραυλο εδάφους-αέρος, όπως συνέβη με την πτήση 17 της Malaysia Airlines τον Ιούλιο 2014 πάνω από την Ουκρανία, είτε για πύραυλο θαλάσσης-αέρος, όπως συνέβη με την πτήση 655 της Iran Air που κατερρίφθη κατά λάθος τον Ιούλιο 1988 από ένα αμερικανικό καταδρομικό, δεν είναι πιθανό, σύμφωνα με τον κ. Φελτζέ.

Στο ύψος που πετούσε (37.000 πόδια, δηλαδή πάνω από 11.000 μέτρα) και τόσο μακριά από τις ακτές, το αεροπλάνο ήταν έξω από την εμβέλεια των πυραύλων εδάφους-αέρος φορητού τύπου που έχουν στην κατοχή τους διάφορες μαχητικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή. “Ένας πύραυλος εδάφους όχι, τώρα το να έχει καταρριφθεί από ένα άλλο αεροπλάνο και κατά λάθος, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, όμως μου φαίνεται ότι θα το ξέραμε ήδη”, επισημαίνει ο κ. Φελτζέ. Η βόρεια Αίγυπτος, κοντά στις ακτές του Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας, είναι “η ζώνη που παρακολουθείται περισσότερο στον κόσμο, μεταξύ άλλων και από δορυφόρους, είναι πολύ πιο δύσκολο να κρύψεις αυτού του είδους την πληροφορία”, διαβεβαιώνει.

Μπορεί να επρόκειτο για επίθεση με εκρηκτικά; Το σενάριο αυτό μοιάζει εκ τον προτέρων το πιθανότερο. Το γεγονός ότι δεν εστάλη κανένα μήνυμα συναγερμού σημαίνει πως υπήρξε ένα “βίαιο γεγονός” που μας κάνει “να σκεφτούμε μια επίθεση”, σύμφωνα με τον κ. Τροαντέκ.

“Προκρίνουμε προφανώς το σενάριο της επίθεσης, αυτό το προκαλεί και η πολιτική ατμόσφαιρα, τείνουμε προς αυτό το σενάριο”, λέει ο κ. Φελτζέ. Η Γαλλία, η οποία έχει πληγεί σκληρά τους τελευταίους μήνες από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, και η Αίγυπτος, όπου το αυταρχικό καθεστώς του Σίσι ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, είναι αμφότερες στόχοι του τζιχαντιστικού κινήματος. Όμως “εν γένει, όταν γίνονται τέτοιου είδους επιθέσεις, κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη. Θα το ξέρουμε αρκετά γρήγορα”.

Πώς εξηγείται η ενδεχόμενη παρουσία εκρηκτικών μέσα στο αεροπλάνο; Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος είχε πραγματοποιήσει χθες, Τετάρτη, πολλά δρομολόγια ανάμεσα στο Κάιρο και την Γαλλία. “Μια βόμβα μέσα στο αεροπλάνο, κάποιος να έβαλε αυτή τη βόμβα στο Ρουασί ή στο Κάιρο, είναι κάτι που είναι πάντα πιθανό”, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο “να στεγανοποιηθεί 100% ένα αεροδρόμιο, ακόμη και το Ρουασί όπου η επιτήρηση είναι μεγάλη. Δεν είναι ένα σενάριο που μπορούμε να αποκλείσουμε”, υποστηρίζει ο Φελτζέ.

“Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να ανακτηθούν συντρίμμια που θα δώσουν ενδείξεις για το δυστύχημα (…) αν υπήρξε έκρηξη, θα υπάρχουν ίσως ίχνη εκρηκτικών”, υπογραμμίζει ο κ. Τροαντέκ.

Επιβεβαίωσε την συντριβή ο Φρ. Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι “καμιά υπόθεση δεν μπορεί να αποκλειστεί” σχετικά με τα αίτια της εξαφάνισης πριν από μερικές ώρες πάνω από τη Μεσόγειο αεροσκάφους της EgyptAir.

“Οι πληροφορίες που μπορέσαμε να συλλέξουμε δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και χάθηκε”, δήλωσε ο Ολάντ επιβεβαιώνοντας ότι 66 άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό, ανάμεσά τους 15 Γάλλοι. “Έχουμε καθήκον να μάθουμε τα πάντα, να μάθουμε τα αίτια αυτού που προκλήθηκε και καμιά υπόθεση δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε και να εξεταστεί περισσότερο από κάποια άλλη. Όταν θα έχουμε την αλήθεια, τότε θα πρέπει να αντλήσουμε όλα τα συμπεράσματα, είτε αυτό είναι δυστύχημα, είτε ισχύει μια άλλη υπόθεση που ο καθένας έχει  στο μυαλό του, ίσως η εκδοχή μιας τρομοκρατικής ενέργειας”.

Ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι θέλει “τα πάντα να τεθούν στη διάθεση των ελληνικών και των αιγυπτιακών αρχών ώστε σε συντονισμό με αυτές να μπορέσουμε να στείλουμε πλοία και αεροσκάφη”, για να βρεθεί ο τόπος της συντριβής και να περισυλλεγούν τα συντρίμμια.

Εκφράζοντας την “θλίψη” και την “αλληλεγγύη” του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ο Ολάντ δήλωσε ότι ελήφθησαν “μέτρα” για τις οικογένειες αυτές και ένα “κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης τέθηκε αμέσως σε λειτουργία”. Συλληπητήρια μηνύματα για το χαμένο αεροσκάφος αντάλλαξαν τα υπουργεία Εξωτερικών της Γαλλίας και της Αιγύπτου σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, το οποίο κάνει λόγο για «πτώση» του αεροσκάφους.

Στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους συγκεντρώνονται και από το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, σύμφωνα με Αιγυπτιακές πηγές. “Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα,” δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι. «Μια ενημερωμένη πηγή στο EGYPTAIR δήλωσε ότι η πτήση Νο MS804, που αναχώρησε από το Παρίσι στις 23:09 (CEST), με κατεύθυνση προς το Κάιρο έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ», έγραψε η εταιρεία στο Twitter της.

agypt air1

Λίγο αργότερα η Egyptair έγραψε στο Twitter ότι το αεροπλάνο πετούσε στα 37.000 πόδια και εξαφανίστηκε μόλις μπήκε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Επίσης η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

agypt air2

Αιγύπτιος πρωθυπουργός: Δεν αποκλείω την εκδοχή της τρομοκρατίας

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τους λόγους που οδήγησαν στην απώλεια του στίγματος της πτήσης MS804 της EgyprAir σήμερα τα ξημερώματα άφησε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ. Μάλιστα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ερωτηθείς από το πρακτορείο Reuters για το αν μπορεί να υπάρχει περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης για την εξαφάνιση του AirBus A320 ο κ. Σερίφ Ισμαήλ απάντησε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει καμία πιθανότητα.

Eurocontrol: Δεν υπήρχαν άσχημες καιρικές συνθήκες

Δεν υπήρχαν άσχημες καιρικές συνθήκες την ώρα και στην περιοχή όπου το αεροσκάφος της EgyptAir στο οποίο επέβαιναν 66 άνθρωποι και εξαφανίστηκε σήμερα το πρωί, ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης του ευρωπαϊκού δικτύου αεροπορικής κυκλοφορίας Eurocontrol.

Δεν είναι ακόμη γνωστό τι συνέβη στο αεροπλάνο, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ νωρίς σήμερα το πρωί πάνω από τη νότια Μεσόγειο ενώ πετούσε από το Παρίσι στο Κάιρο. «Δεν υπάρχει σημαντική επίπτωση στην κυκλοφορία αυτή την ώρα, αν και διεξάγονται επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Eurocontrol.