CIA: Πιθανές επιθέσεις τζιχαντιστών στις ΗΠΑ "τύπου" Ατατούρκ

Για πιθανότητα επίθεσης τζιχαντιστών στις ΗΠΑ παρόμοια με εκείνη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, έκανε λόγο ο επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν.

«Αν κάποιος πιστεύει ότι οι ΗΠΑ είναι ερμητικά κλειστές και ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα επιχειρούσε τίποτα, θα είχα τις επιφυλάξεις μου», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, λοιπόν, ο Μπρέναν δεν είναι απίθανο το ΙΚ να σχεδιάζει επίθεση σε αμερικανικό έδαφος όπως αυτή του τουρκικού αεροδρομίου που σκόρπισε το θάνατο σε 43 ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος λίγες ώρες μετά το μακελειό, έκανε λόγο για «σφραγίδα» τζιχαντιστών, ενώ επισήμανε πως θα του προκαλέσει έκπληξη αν το Ισλαμικό Κράτος δεν επιχειρήσει ανάλογες επιθέσεις στο εξωτερικό.

«Και οι ΗΠΑ, όπως καλά ξέρουμε, είναι επικεφαλής της συμμαχίας που προσπαθεί να καταστρέψει το περισσότερο δυνατό από αυτό το δηλητήριο, μέσω στη Συρία και το Ιράκ. Επομένως, θα με εξέπληττε αν δεν προσπαθούσε το ΙΚ να μας πλήξει, είτε στην περιοχή, είτε στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Μπρέναν και τόνισε ότι η αστάθεια που επικρατεί στον κόσμο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της εποχής.

«Όσο η αστάθεια εξαπλώνεται, οι εξτρεμιστές και οι τρομοκράτες βρίσκουν καταφύγιο σε περιοχές που είναι ακυβέρνητες», εξήγησε ο επικεφαλής της CIA.