"Top gun" για τον τριών ετών πρίγκιπα Γεώργιο

Είναι λίγο σπάνιο για έναν 3χρονο να βρίσκεται στο πιλοτήριο ενός μαχητικού αεροσκάφους, ωστόσο εδώ δεν πρόκειται για ένα τυχαίο παιδί, αλλά για τον πρίγκιπα Γεώργιο.

Ο μικρός “γαλαζοαίματος”, με τη συνοδεία των γονιών του Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον επισκέφθηκε μια έκθεση της πολεμικής αεροπορίας στο Φέρφορντ στη νοτιοδυτική Βρετανία.

Εκεί είχε την ευκαιρία να καθίσει στη θέση του κυβερνήτη ενός «Hawk», του εμβληματικού αεριωθουμένου των «Κόκκινων Βελών», του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF).

Επιβιβάστηκε επίσης σε ένα ελικόπτερο «Squirrel» μαζί με τη μητέρα του ενώ ο Ουίλιαμ επέλεξε να καθίσει στον θάλαμο διακυβέρνησης.

«Όπως το ανέμενα, ο πρίγκιπας Γεώργιος εντυπωσιάστηκε λίγο από τον θόρυβο και το γεγονός ότι βρέθηκε στο εσωτερικό ενός ελικοπτέρου» είπε ο υποσμηναγός Τζιμ Χόμπκιρκ που συνόδευσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προσθέτοντας ότι ο Γεώργιος έδειξε «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλικα στην ουρά του ελικοπτέρου. Φαντάζομαι ότι ο δούκας του είχε μιλήσει ήδη για αυτό καθώς δεν σταμάταγε να επαναλαμβάνει: «έλικας», πρόσθεσε ο υποσμηναγός.

 

Φωτογραφία: StephenLock/i-Images