Yπέρ των αμβλώσεων το φαβορί στη λίστα Τραμπ για την αντιπροεδρία

Υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στη διακοπή κύησης τάσσεται ένα από τα φαβορί για τη θέση του υποψηφίου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, ο απόστρατος αξιωματικός, Μάικλ Φλιν.

Η δήλωση αυτή του Φλιν, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο είναι κατά των αμβλώσεων, έγινε στην εκπομπή του ABC News “This Week”. «Οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν», τόνισε και πρόσθεσε ότι εκείνες πρέπει να λαμβάνουν την απόφαση, αφού είναι και εκείνες, που θα κληθούν να μεγαλώσουν το παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φλιν, ο οποίος σήμερα είναι σύμβουλος του Τραμπ, έως πρόσφατα ανήκε στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και ήταν επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA) την περίοδο 2012-14, δηλαδή επί προεδρίας Ομπάμα, έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου στην εκστρατεία του Τραμπ από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post το Σάββατο, ο Τραμπ, ο οποίος έχει πει ότι θα ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο πριν από το συνέδριο του κόμματος, στις 18 Ιουλίου, βλέπει πολύ θετικά την προοπτική της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, καθώς εκτιμά ότι η κατάσταση κοινωνικής αστάθειας που εκδηλώνεται στις ΗΠΑ, αλλά και η απειλή της τρομοκρατίας, απαιτούν μια σκληρή και αποφασιστική προσωπικότητα για να τις διαχειριστεί. Σύμφωνα πάντα με τηνWashington Post, στον Τραμπ αρέσει επίσης η ιδέα να έχει στη θέση του Αντιπροέδρου κάποιον που δεν είναι πολιτικός.