Το χρονικό του τρόμου: Τα χτυπήματα που μάτωσαν τη Δύση τον τελευταίο χρόνο

Αδιαμφισβήτητα, ο τρόμος των ISIS κατακλύζει πλέον, τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών καθημερινά.

Οι επιθέσεις από αδίστακτους δράστες αυξάνονται, ο αριθμός των νεκρών δημιουργεί σύγχυση την ίδια ώρα που οι τραυματίες κάθε επίθεσης, στιγματίζονται οργανικά και ψυχολογικά από τη βία και τον τρόμο για μία ζωή.

Διεθνή ΜΜΕ, αποτυπώνουν σχεδόν κάθε μέρα τις δραματικές εξελίξεις στη Δύση.

Το αποκρουστικό αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων παρουσιάζει μέσα από ένα συγκλονιστικό χρονογράφημα η Daily Mail.

22 Ιουλίου, Μόναχο

Από τα πυρά του 18χρονου ψυχικά διαταραγμένου ενόπλου, πριν βάλει τέλος στη ζωή του, έξω από το εμπορικό κέντρο Olympia, βρήκαν το θάνατο 9 άτομα ενώ τραυματίστηκαν 27.

μοναχο

18 Ιουλίου, Γερμανία, Wurzburg

Ένας έφηβος, που ζητούσε άσυλο, μπήκε σε βαγόνι τρένου με τσεκούρι και μαχαίρι, τραυματίζοντας 5 επιβάτες. Έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

γερμανια

14 Ιουλίου, Γαλλία, Nice

Ένας 31χρονος Τυνήσιος, οδηγώντας φορτηγό, το βράδυ που η Γαλλία γιόρταζε την εθνική γιορτή της 14ης Ιουλίου. Στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας στη νοτιοανατολική Γαλλία, lang=”en-US”>χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν επίδειξη βεγγαλικών. Η επίθεση άφησε 84 νεκρούς και 308 τραυματίες. Ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία, μέσα στο φορτηγό που οδηγούσε.

νισε

29 Ιουνίου, Τουρκία, Istanbul

Τρεις δράστες καμικάζι με εκρηκτικά στην αρχή και με πυροβολισμούς στην συνέχεια, σκότωσαν 41 ανθρώπους και τραυμάτισαν 230, στο αεροδρόμιο Ataturk.

αταττ

12 Ιουνίου, ΗΠΑ, Ορλάντο

Ένας μοναχικός 29χρονος άνδρας, εισέβαλε στο γνωστό gay bar του Ορλάντο, θανατώνοντας 49 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη 53. Μετά από τρεις ώρες, έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

ορλαντο

2 Μαρτίου, Βέλγιο, Brussels

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας, στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, σκότωσαν 35 αθώες ψυχές και τραυμάτισαν συνολικά 340.

βρυξελλες

12 Ιανουαρίου, Τουρκία, Sultnahmet Square – Istanbul

Ένας Σύριος άνδρας, ανατινάχθηκε σε κεντρική πλατεία, θανατώνοντας 13 παρευρισκόμενους και τραυματίζοντας 15.

σαχχ

13 Νοεμβρίου, Γαλλία, Paris

Μία σειρά συντονισμένων επιθέσεων έλαβαν χώρα εκείνο το δραματικό βράδυ της 13ης Νοεμβρίου στην καρδιά του Παρισιού. Στο εθνικό στάδιο του Παρισιού και στη συνέχεις βομβιστικές επιθέσεις σε καφετέριες, εστιατόρια και στον συναυλιακό χώρο Bataclan, προκάλεσαν το θάνατο σε 137 άτομα ενώ 368 τραυματίστηκαν. Ακολούθησε ανθρωποκηνυγητό των δραστών.

παρισι

23 Οκτωβρίου, Αίγυπτος

224 άνθρωποι πέθαναν όταν ρωσικό αεροσκάφος το οποίο απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου και είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στο κέντρο της Χερσονήσου του Σινά, με το ISIS να αναλαμβάνει την ευθύνη.

αιγυπτος

26 Ιουνίου, Τυνησία

Οι νεκροί ήταν 38 και οι τραυματίες 39, μετά από επίθεση που έλαβε χώρα στο Port El Kantaoui, παραθαλάσσια περιοχή, όπου χιλιάδες Βρετανοί παραθέριζαν. Ο μακελάρης εισήλθε ξενοδοχείο και πυροβολούσε αδιακρίτως.

τυνησια

Την ίδια στιγμή, η Guardian δημοσιοποίησε την Παρασκευή ένα βίντεο. Ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει τον τρομακτικό ρυθμό με τον οποίο συμβαίνουν τρομερά πράγματα. Μέσα σε 1:47 λεπτά, μπορεί κανείς να δεί τι έχει συμβεί στον κόσμο, μέσα σε μόλις ένα μήνα, σε 30 ημέρες.

Από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, την επίθεση την Ημέρα της Βαστίλης στη Νίκαια, το Brexit, μέχρι τον βομβαρδισμό της Βαγδάτης και τα τρομακτικά γεγονότα που συνέβησαν με την αστυνομία στο Ντάλας.

Πόσοι ακόμη θάνατοι πρέπει να συμβούν ώστε να αναλάβουν οι ηγέτες αυτού του κόσμου δράση; Πόσα θύματα να θρηνήσει ο πλανήτης, πόσα παιδιά πρέπει να φοβούνται για το τι ημέρα ξημερώνει;

#pray_for_the_world

ΠΗΓΗ: The Guardian/ DailyMail