Ο ΟΗΕ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση στην Καμπούλ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδίκασε με τον πιο ηχηρό τρόπο την απεχθή και δειλή τρομοκρατική επίθεση» που έγινε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ανέλαβαν τοπικές οργανώσεις που διασυνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας έγιναν χθες, στην πλατεία Ντεμαζάνγκ, με στόχο μία ειρηνική διαδήλωση και αιματηρή συνέπεια το θάνατο 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων των 230.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επαναλαμβάνουν την ανησυχία τους για τις σοβαρές απειλές ασφάλειας που προκύπτουν από τη δράση των Ταλιμπάν, της Αλ-Κάιντα, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους, για τον τοπικό πληθυσμό, τις δυνάμεις του αφγανικού στρατού, αλλά και τη διεθνή στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη όλοι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα, παροτρύνουν όλες τις χώρες να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, αλλά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και να συνεργαστούν με τις αρχές του Αφγανιστάν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας.