Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος είναι πραγματικός και όχι θρησκευτικός

Για τη νέα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Νορμανδία αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά το ταξίδι του για την Πολωνία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ποντίφικας σχολίασε τα δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για “θρησκευτικό πόλεμο”, λέγοντας ότι πρόκειται για πραγματικό πόλεμο και όχι για πόλεμο θρησκειών.

«Όταν μιλάω για πόλεμο, εννοώ πόλεμο στα σοβαρά, όχι πόλεμο θρησκειών. Δεν υπάρχει πόλεμος θρησκειών. Υπάρχει πόλεμος συμφερόντων, για τα χρήματα, για τους φυσικούς πόρους, για την κυριαρχία των λαών. Όλες οι θρησκείες θέλουμε την ειρήνη, το καταλάβατε;», είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο παπικό αεροσκάφος που κατευθυνόταν στην Κρακοβία της Πολωνίας για την «Ημέρα των νέων».

Ο Πάπας πρόσθεσε σχετικά με τη σφαγή στη Νορμανδία ότι «πρέπει να πούμε αυτή την αλήθεια: Ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο γιατί έχει χάσει στον πόλεμο».

Την ίδια ώρα, έστειλε μήνυμα και στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας: «Ευχαριστώ όλους όσους ανταποκρίθηκαν για τα συλλυπητήρια και τον πρόεδρο της Γαλλίας που ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου τηλεφωνικά, σαν αδελφός, τον ευχαριστώ».