Πάπας : Δεν είναι θρησκευτικός πόλεμος αλλά πόλεμος συμφερόντων αυτό που ζούμε

«Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά έναν πόλεμο συμφερόντων, για τα χρήματα, τους φυσικούς πόρους, για την εξουσία επί των λαών», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, κατά την πτήση που τον μετέφερε στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου οργανώνεται η φετινή καθολική «Ημέρα των νέων».

Ακόμη πρόσθεσε πως “πρέπει να πούμε αυτή την αλήθεια: ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο διότι έχασε την ειρήνη».

Παράλληλα, ο ποντίφικας, θέλησε να αποσαφηνίσει πως «όταν μιλά για πόλεμο αναφέρεται σε πραγματικό πόλεμο, όχι σε πολέμους θρησκειών».

«Όλοι μας, όλες οι θρησκείες επιθυμούμε την ειρήνη. Το καταλάβατε;», τόνισε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Ευχαρίστησε, τέλος, και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος του εξέφρασε τηλεφωνικά την αλληλεγγύη του, «σαν ένας αδελφός», μετά την χθεσινή επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Νορμανδία.

Εκπρόσωποι όλων των δογμάτων στο Μέγαρο των Ηλύσιων

Κι ενώ η Γαλλία προσπαθεί να συνέλθει από το νέο σοκ, οι εκπρόσωποι όλων των δογμάτων συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ζητώντας από τον πρόεδρο της Γαλλίας την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των τόπων λατρείας.