Ινδία: Βάφουν με φωσφοριζέ μπογιά τα κέρατα των αγελάδων για να μειωθούν τα τροχαία

Σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα στην Ινδία, οι αστυνομικές αρχές αποφάσισαν να βάψουν με φωσφοριζέ μπογιά τα κέρατα των αγελάδων που κυκλοφορούν αδέσποτες στους δρόμους της κεντρικής χώρας.

Κατά τις βραδινές ώρες, οι οδηγοί συγκρούονταν συχνά με αγελάδες με αποτέλεσμα να τραυματίζονται τόσο οι ίδιοι όσο και τα ιερά ζώα, τα οποία κάποιες φορές σκοτώνονταν.

Άνδρες της τροχαίας μιας περιφέρειας του κρατιδίου Μάντια Πραντές, τοποθέτησαν στην αρχή φωσφορίζουσες πορτοκαλί ταινίες στα κέρατα 300 αγελάδων και ταύρων ώστε να διακρίνονται από τους οδηγούς όταν πέφτει το σκοτάδι. Όμως οι ταινίες αυτές ξεκολλούσαν μετά από ένα διάστημα κι έτσι πήραν την απόφαση να χρησιμοποιήσουν φωσφοριζέ μπογιά, μια και είδαν ότι το “πείραμα” με τις ταινίες μείωσε τον αριθμό των τροχαίων.

«Πολλοί οδηγοί τραυματίστηκαν ή σκότωσαν ζώα με τα οποία συγκρούστηκαν τη νύχτα. Έπρεπε να επέμβουμε κατεπειγόντως για να αποτρέψουμε αυτά τα δυστυχήματα», εξήγησε ο Καϊλάς Σοχάν, επιθεωρητής της τροχαίας της περιφέρειας Μπαλαγκάτ.

Εκατοντάδες βοοειδή περιφέρονται στους οδικούς άξονες της Ινδίας και συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Πέρσι περίπου 550 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία σε τροχαία δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.