ΗΠΑ: Έκρηξη στον αέρα σε πτήση - Τρόμος για επιβάτες & πλήρωμα

Στιγμές τρόμου έζησαν οι 99 επιβάτες και το 5μελές πλήρωμα ενός αεροσκάφους της Southwest Airlines, καθώς ένας από τους κινητήρες εξερράγη εν ώρα πτήσης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος  πραγματοποιούσε πτήση από τη Νέα Ορλεάνη στο Ορλάντο των ΗΠΑ, όταν ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος έκρηξης. Οι επιβάτες είδαν με τα ίδια τους τα μάτια από τα παράθυρα να αποκολλώνται μέρη του αριστερού κινητήρα, ενώ το αεροπλάνο άρχισε να ταλαντεύεται. Αμέσως έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου μπροστά από τα κεφάλια των επιβατών και όπως ήταν φυσικό επικράτησε πανικός.

Ουρλιαχτά και κλάματα ακούγονταν μέσα στο αεροπλάνο, με τους επιβάτες να φοβούνται ότι ζουν τις τελευταίες τους στιγμές.

Ωστόσο το τέλος ήταν αίσιο, καθώς η πτήση της Southwest, με αριθμό 3472, κατευθύνθηκε προς την πόλη της Πενσακόλα, όπου και προσγειώθηκε, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Ο κυβερνήτης έστειλε αμέσως σήμα έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κι έτσι πραγματοποιήθηκε η αναγκαστική προσγείωση.

Έρευνα διενεργείται από τις αρμόδιες αρχές για τα αίτια του ατυχήματος, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 737.