Την "πάτησε" ο Τραμπ με τα σεξιστικά σχόλια - Μπροστά η Χίλαρι με 11 μονάδες

Φαίνεται ότι οι χυδαίες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες έδωσαν νέο προβάδισμα στη Χίλαρι Κλίντον για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση η πρώην Υπουργός Εξωτερικών προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και διενεργήθηκε μετά τη μετάδοση της σκανδαλώδους ηχογράφησης του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, δίνει στη Χίλαρι 46% ενώ στον Τραμπ 35%. Ο φιλελεύθερος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον συγκεντρώνει ένα 9% και η υποψήφια των οικολόγων Τζιλ Στάιν 2%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας The Wall Street Journal, το Σάββατο και την Κυριακή, δηλαδή μετά την αναμετάδοση μιας ηχογράφησης από το 2005 στην οποία ο μεγιστάνας των ακινήτων κάνει χυδαίες και υποτιμητικές δηλώσεις για τις γυναίκες, αλλά πριν από το δεύτερο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων.

Σημειώνεται ότι το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε ±4,6%.

Συνολικά το 52% των συμμετεχόντων (έναντι 42%) θεωρεί ότι αυτό το βίντεο θα αποτελέσει ένα κρίσιμο διακύβευμα της εκστρατείας. Ενώ το 41% εκτιμά ότι οι δηλώσεις του Τραμπ σε αυτό είναι «εντελώς απαράδεκτες».