Πυροβολισμοί στη Γερμανία - Ένας νεκρός στην πόλη Ντίρεν

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στη Γερμανία, έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς στην κομητεία Ντίρεν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει αποκλειστεί μεγάλο τμήμα του κέντρου της περιοχής, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το Russia Today, επικαλούμενο γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρει ότι έχει αποκλειστεί η παλιά πόλη, καθώς και ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από ένα κομμωτήριο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας σε δημοσιογράφους του δικτύου DPA, δήλωσε πως «έπεσε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός» σημειώνοντας ότι δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Λίγο αργότερα όμως το δίκτυο Rundschau ανέφερε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έπεσε νεκρός αφού είχε βρει καταφύγιο σε διαμέρισμα, στο οποίο κρατούσε δύο ομήρους, οι οποίοι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης,  ο δράστης εισέβαλε στο κομμωτήριο, εξαπέλυσε φραστική επίθεση σε μία γυναίκα, στη συνέχεια άνοιξε πυρ και τράπηκε σε φυγή.

Την ίδια ώρα, ένα παράλληλο περιστατικό ήταν σε εξέλιξη στην πόλη Χάγκεν σε απόσταση 100 χλμ. από την Ντίρεν, όπου ένας άνδρας που ήταν οπλισμένος με σπαθί ή μαχαίρι έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με το δίκτυο DPA. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι ο ένοπλος κυνηγούσε έναν άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον ένοπλο, καθώς αγνοούσε τις εντολές τους να ρίξει το όπλο του στο έδαφος. Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν.