Ρώσος πολίτης συνελήφθη στην Πράγα για κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ

Συνελήφθη και κρατείται από την τσέχικη αστυνομία Ρώσος πολίτης ο οποίος καταζητείται για σχέση του σχετικά με τις επιθέσεις χάκερς κατά των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι τσεχικές αρχές χωρίς να δώσουν περισσότερα στοιχεία. Μάλιστα η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το FBI, ενώ η Interpol έχει εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον ύποπτο, όπως χαρακτηριστικά διευκρινίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η τσεχική αστυνομία.

Ο Ρώσος πολίτης κρατείται σε ξενοδοχείο της Πράγας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο ενώ η τσεχική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ ή όχι. Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη σύλληψη ενλω δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό για ποιες επιθέσεις καταζητείται ο Ρώσος πολίτης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πάντως κατηγόρησε για πρώτη φορά επισήμως τη Ρωσία για εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων κατά οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι ένα σκάνδαλο κυβερνοεπιθέσεων δεν θα ήταν προς το συμφέρον των ΗΠΑ.