Ματέο Ρέντσι για τον νέο σεισμό: Τουλάχιστον δεν έχουμε νεκρούς

Δηλώσεις για τον νέο ισχυρό σεισμό στην κεντρική Ιταλία έκανε ο Πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τόνισε πως “μας παρηγορεί το ότι δεν υπάρχουν θύματα, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Συνεχίζοντας ο Ρέντσι τόνισε ότι «υπάρχει κούραση, πόνος και στρες, αλλά δεν πρέπει να μετατραπεί σε μοιρολατρία. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που επλήγησαν».

Όπως δήλωσε ο Ιταλός ηγέτης «τα χωριά που καταστράφηκαν θα ανοικοδομηθούν πλήρως και θα δαπανηθούν τα χρήματα που θα χρειασθούν», και για τον λόγο αυτόν η Κυβέρνησή του θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Τέλος, ο ίδιος ζήτησε να αποφευχθούν οι πολιτικές συγκρούσεις και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να ακολουθήσουν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για μεταφορά σε ξενοδοχεία. «Στη συνέχεια θα φτιάξουμε ξύλινα σπίτια και η ζωή θα ξαναρχίσει», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.

Την ίδια ώρα χιλιάδες σπίτια είναι χωρίς ηλεκτροδότηση σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας: «Δεκαπέντε χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, και οι άστεγοι θα μεταφερθούν σε άλλες, ασφαλείς περιοχές», τόνισε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Επίσης, ανέφερε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής έχουν ελέγξει σχεδόν όλες τις απομονωμένες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν νεκροί, ωστόσο τόνισε ότι οι άστεγοι θα πρέπει να απομακρυνθούν οριστικά από τις πληγείσες περιοχές, για να προστατευθεί η ακεραιότητά τους.

Μέχρι αυτή την ώρα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που είναι χωρίς σπίτι υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες.

Οι αρχές έχουν κάνει έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν την οδό Σαλάρια, η οποία συνδέει τη Ρώμη με τις πληγείσες περιοχές, ωστόσο έχει διακοπεί σε πολλά σημεία εξαιτίας κατολισθήσεων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, οι τραυματίες είναι περίπου είκοσι, αν και δεν μπορεί ακόμη να γίνει οριστική εκτίμηση της κατάστασης.