Ντ. Τραμπ: «Απειλή» για τη χώρα η Χίλαρι Κλίντον

«Απειλή» για τη χώρα χαρακτήρισε τη Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, τονίζοντας ότι η διεξαγωγή μίας έρευνας για το ζήτημα του χειρισμού των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, θα επισκιάσει ολόκληρη την προεδρική θητεία της, στην περίπτωση ενδεχόμενης εκλογής της στον Λευκό Οίκο.

«Η έρευνα θα διαρκέσει για χρόνια. Η δίκη είναι πιθανόν να αρχίσει. Δε θα αλλάξει τίποτα. Μπορώ να σας πω ότι οι θέσεις εργασίας σας θα εξακολουθήσουν να μειώνονται στο Μίσιγκαν. Τίποτα άλλο δεν πρόκειται ν’ αλλάξει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ, που έχει καταστήσει κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας του το θέμα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της Υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η κ. Κλίντον που έχει περάσει σε θέση άμυνας έναντι των ισχυρισμών του Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το FBI δε θα εντοπίσει κάτι που θα είναι προβληματικό στα ηλεκτρονικά μηνύματά της, ενώ εκτιμά ότι το αποτέλεσμα της νέας έρευνας, θα είναι το ίδιο με αυτό της προηγούμενης.

«Για μένα δεν είναι καν μια κατάσταση ανάγκης» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κλίντον στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της στο Σινσινάτι του Οχάιο, αναφερόμενη στη νέα έρευνα του FBI.

«Διεξάγω την προεκλογική εκστρατεία με αντίπαλο κάποιον που δηλώνει ότι δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα. Επιθυμεί περισσότερες χώρες να έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο. Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει ότι μία μόνο πυρηνική κεφαλή αρκεί για να χάσουν τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον στο Οχάιο, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την ατζέντα των προεκλογικών θεμάτων στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας, τα οποία μπορεί να διαχειριστεί με άνεση.