"Ξύπνησε" ο Ερντογάν: Να μην κλειδώνετε τις γυναίκες στο σπίτι

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους άνδρες της χώρας του να μην “κλειδώνουν” τις γυναίκες τους στο σπίτι, αλλά να τις αντιμετωπίζουν ισότιμα στην οικονομική ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να διερωτάται για ποιο λόγο η Δύση «είναι τόσο μπροστά σε σχέση με εμάς, σημειώνεται ότι ένα «ισχυρό έθνος” δεν μπορεί να οικοδομηθεί στη «λάθος» λογική που θέλει τις γυναίκες «να βρίσκονται μόνο στο σπίτι».

Μιλώντας σε συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας με αντικείμενο τον ρόλο της γυναίκας, ο Τούρκος ηγέτης τόνισε ότι εάν η Άγκυρα θέλει τις γυναίκες να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, τότε θα πρέπει να τους προσφέρει ίσο μερίδιο δικαιωμάτων και ευκαιριών.

«Η λογική του να κρατάμε τις γυναίκες μακριά από τα πάντα, από την επιστήμη, τη γνώση, την πολιτική και την κοινωνική ζωή είναι λάθος», είπε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Αυτές οι δηλώσεις είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα για τον “Σουλτάνο”, καθώς υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο ίδιος είχε αναφέρει ότι ο κύριος σκοπός μίας γυναίκας θα πρέπει να είναι η απόκτηση και η ανατροφή παιδιών.