Τσαβούσογλου: Χωρίς τη βίζα αναστέλλεται η συμφωνία για το προσφυγικό

Με αναστολή της συμφωνίας για το προσφυγικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του 2016 απειλεί η Τουρκία στην περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ευρώπ,η όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,

Σε συνέντευξή του στην Neue Zuericher Zeitung (NZZ) ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «τηρούμε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και η Ευρώπη. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα αναστείλουμε τη συμφωνία μας με την Ε.Ε. στο θέμα» ενώ στο ερώτημα που του έθεσε η ελβετική εφημερίδα για το πότε θα συμβεί αυτό ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε ότι η υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται και διεμήνυσε ότι «δεν θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους. Είχαμε πει αρχικά στα τέλη Οκτωβρίου».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι «τα τελευταία 14 χρόνια αλλάξαμε πολλά κατόπιν συστάσεων της Ε.Ε. Εάν όμως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύσουν τους αντιτρομοκρατικούς τους νόμους και η Τουρκία ενθαρρυνθεί να αποδυναμώσει του δικούς της, τότε ο λαός μας θα το εκλάβει ως αποδυνάμωση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».