Τρόμος στις ΗΠΑ μετά από προειδοποίηση για χτύπημα της Αλ Κάιντα

Τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ ετοιμάζει η Αλ Κάιντα μία μέρα πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου όπως αποκαλύπτει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ «πιστεύεται ότι η Νέα Υόρκη, το Τέξας και η Βιρτζίνια είναι οι πιθανοί στόχοι», αν και δεν αναφέρονται συγκεκριμένες θέσεις.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η αμερικανική υπηρεσία ΙC, εξακολουθεί να αξιολογεί την αξιοπιστία της εν λόγω πληροφορίας, η οποία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά οι αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατίας έχουν ήδη ειδοποιηθεί. Μάλιστα ένας ανώτερος αξιωματούχος του FBI μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ανέφερε ότι «οι κοινότητες ασφάλειας της πατρίδας παραμένουν σε εγρήγορση, για να υπερασπιστούν ενάντια στις επιθέσεις εδώ, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το FBI, σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς ομολόγους μας, αξιολογεί την πληροφορία της IC, προκειμένου να εντοπιστεί κάθε πιθανή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια».

Πάντως στη διάρκεια περιόδων κατά τις οποίες λαμβάνουν χώρα μεγάλα γεγονότα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, τίθεται σε εγρήγορση.