Κρεμλίνο: Η νίκη Τραμπ έσωσε τον κόσμο από έναν Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος του Κρεμλίνου, ο οποίος ανέφερε πως η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ “έσωσε τον κόσμο από έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν, Σεργκέι Γκλάζιεφ, περιέγραψε τη Χίλαρι Κλίντον ως ένα σύμβολο πολέμου, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους ρωσικού μέσου ενημέρωσης ότι “οι Αμερικανοί είχαν δύο επιλογές:  Ή τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ή πολυμερής ειρήνη. Η Κλίντον είναι ένα σύμβολο του πολέμου και ο Τραμπ έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτή την πορεία», φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η επικράτηση του Τραμπ προκάλεσε πανηγυρισμούς στη ρωσική Βουλή, όπου οι βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος έστειλε τηλεγράφημα για να συγχαρεί τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως άλλωστε θα έκανε σε κάθε περίπτωση.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο Πούτιν κάθε αλλο παρά καλές σχέσεις έχει με τον Μπαράκ Ομπάμα, σε σημείο να δημοσιεύονται άρθρα που έκαναν λόγο για μια περίοδο χειρότερη ακόμη κι από εκείνη του Ψυχρού Πολέμου. Η Κλίντον, η οποία θα ακολουθούσε τα πολιτικά χνάρια του Ομπάμα, θα προκαλούσε στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας ακόμα μεγαλύτερη ρήξη.

 

Δείτε το δημοσίευμα της Daily Mail εδώ

«Καταλαβαίνουμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, υπό το φως της επιδείνωσης στην οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Βλάντιμιρ έπειτα από την ανακοίνωση της νίκης του Ρεπουμπλικανού Πολτικού και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ακούσαμε τη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ ως υποψηφίου, η οποία επικεντρώθηκε στην αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ”.