Πολεμικό κλίμα στις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ στο Πόρτλαντ- Σοβαρά επεισόδια (live)

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ έχουν κατακλύσει το Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου η κατάσταση είναι τεταμένη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Μάλιστα η Αστυνομία της περιοχής θεωρεί τους αναρχικούς ως υποκινητές των βίαιων διαμαρτυριών. Αν και αρχικά η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά, με χιλιάδες πολίτες να συγκεντρώνονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, δεν άργησαν να ξεσπάσουν επεισόδια.

Σύμφωνα με την αστυνομία διαδηλωτές μπλόκαραν την κίνηση των οχημάτων, επιτέθηκαν σε οδηγούς, βανδάλισαν επιχειρήσεις και πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς.

%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%821

Σύμφωνα με το ABC, ένας οδηγός πέταξε εξαρτήματα πλυντηρίου στους διαδηλωτές, οι οποίοι του πήραν τα κλειδιά και τα πέταξαν στο δρόμο. Το σκηνικό έγινε σε μια γέφυρα και ο οδηγός έφυγε πεζός από το σημείο.

%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%822

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, απαντούν στους διαδηλωτές με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν συλληφθεί τρία άτομα.

Οι διαδηλώσεις έχουν κατακλύσει όλη τη χώρα, με χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στο δρόμο για δεύτερη μέρα, αντιδρώντας στην εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Μάλιστα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε για πρώτη φορά μετά από ώρες διαμαρτυριών, μέσω twitter, κατηγορώντας τα Μέσα για υποκίνηση των διαδηλώσεων.

«Μόλις είχα μια πολύ ανοιχτή και επιτυχή προεδρική εκλογή. Τώρα επαγγελματίες διαδηλωτές, υποκινούμενοι από τα Μέσα διαμαρτύρονται. Πολύ άδικο!», αναφέρει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ.

tweet-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80

 

Διαδηλώσεις υπάρχουν στην Νέα Υόρκη, στο Ντάλας, στην Ουάσινγκτον, στο Σαν Φρανσίσκο και στη Φιλαδέλφεια.