Λύση του Κυπριακού εντός του 2017 «βλέπει» ο Ρώσος Πρέσβης

Την πεποίθηση ότι «το Κυπριακό θα επιλυθεί μέσα στο 2017» εξέφρασε ο Ρώσος Πρέσβης στη Λευκωσία Στανισλάβ Οσάτσι, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για προσωπική του εκτίμηση. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Ρώσος Πρέσβης τόνισε ότι η Μόσχα επιθυμεί πολυμερή και όχι πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, όπως επιδιώκει η Άγκυρα, γιατί μόνο έτσι θα μπορεί να συμβάλει και η ίδια (σ.σ.: η Μόσχα) στη λύση.

Επισήμανε ακόμη ότι η λύση πρέπει να επιτευχθεί από τις δύο πλευρές στην Κύπρο, «χωρίς χρονοδιαγράμματα και έξωθεν παρεμβάσεις» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα παρακολουθεί πολύ στενά τις συνομιλίες και είναι έτοιμη να υποστηρίξει μία βιώσιμη λύση, που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.

Υποστήριξε ότι δεν έχει σημασία να επιλυθεί το Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου ή αργότερα, αλλά να εξευρεθεί λύση λειτουργική και βιώσιμη και διεμήνυσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, πέραν του ενδιαφέροντος της Μόσχας για λύση, έχει προσωπικό ενδιαφέρον και ζητεί να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις.