Σ΄αυτή τη χώρα κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να φιγουράρει σχεδόν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της υφηλίου ως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο υπάρχει μια χώρα όπου επικρατεί πλήρης άγνοια για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του BBC, Κρις Γκρίνγουεϊ, έπειτα από σχεδόν μια εβδομάδα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Βόρεια Κορέα δεν έχει αποκαλύψει ακόμη το ποιος κρατά τα ηνία των ΗΠΑ.

«Είναι πλέον Δευτέρα στη Βόρεια Κορέα και τα κρατικά ΜΜΕ φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν πει στον λαό το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Η μόνη αναφορά στις ΗΠΑ στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του North Korean TV ήταν στο τελευταίο ρεπορτάζ, για έναν σεισμό ”πρόσφατα” στην Οκλαχόμα», ανέφερε σε άλλη του ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον Γκρίνγουεϊ, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα: Το 2008, πέρασαν τρεις ημέρες πριν τα κρατικά ΜΜΕ της Β. Κορέας κάνουν αναφορά στη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα. Τότε, το ραδιόφωνο είχε μεταδώσει τη νίκη του «47χρονου μαύρου Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα», με μόλις τρεις προτάσεις.