Τι είπε ο Ομπάμα στις κόρες του μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ

Όσο και να μην ήθελε ο Μπαράκ Ομπάμα (αλλά και οι μισοί Αμερικανοί) τον Ντόναλντ Τραμπ για νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου είναι μια πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει όλοι να συμβιβαστούν.

Όταν πια οι αριθμοί “μιλούσαν” από μόνοι τους για τη νίκη του Τραμπ, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε στις δυο κόρες του τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για την αύξηση των φυλετικών επεισοδίων μετά τις εκλογές.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Ντέιβιντ Ρέμνικ, συνάντησε αρκετές φορές τον Ομπάμα πριν αλλά και μετά από την ιστορική εκλογική κούρσα και αποκαλύπτει όσα είπε ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ στις κόρες του Μάλια και Σάσα.

«Αυτό που τους είπα είναι πως οι άνθρωποι είναι περίπλοκοι. Οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί είναι πραγματικά περίπλοκοι. Δεν είναι μαθηματικά. Είναι βιολογία και χημεία. Είναι ζωντανοί οργανισμοί και αυτό είναι δύσκολο», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Και η δουλειά σας ως πολίτες και ως αξιοπρεπή ανθρώπινα όντα είναι να επιβεβαιώνεται συνεχώς, να σηκώνετε και να αγωνίζεστε για τη μεταχείριση των ανθρώπων με ευγένεια, σεβασμό και κατανόηση», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να περιμένετε κάθε στιγμή πως θα υπάρξουν εξάρσεις μισαλλοδοξίας που μπορεί να αντιμετωπίσετε ή μπορεί να βρίσκονται μέσα σας και να πρέπει να νικήσετε», τόνισε ο Μπάρακ Ομπάμα και κατέληξε:

«Λέτε ΟΚ, όπου υπάρχουν μέρη που μπορώ να πιέσω θα το κάνω για να κινηθούν προς τα εμπρός».