«Όχι» Βέμπερ σε ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

«Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τόνισε σε συνέντευξή του στη Neue Osnabrücker Zeitung του Σαββάτου ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ. Στις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες απάντησε, λέγοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «αν παραστεί ανάγκη είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε».

Ο Βαυαρός πολιτικός εξέφρασε την επιθυμία τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να εισακούσουν το Ευρωκοινοβούλιο και να παγώσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα». Παράλληλα τάχθηκε κατά της διακοπής της οικονομικής βοήθειας και της επιβολής κυρώσεων υποστηρίζοντας ότι «οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν πρέπει να κλείσουν», διότι οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας εξακολουθούν να χρειάζονται την υποστήριξη της Ευρώπης.

Στο ερώτημα αν προτίθεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Βέμπερ απάντησε με νόημα ότι «υπάρχει μια σειρά από καλούς υποψήφιους στην κοινοβουλευτική μας ομάδα» και κατέληξε λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έχει τέτoιες φιλοδοξίες.