Ο Ερντογάν προτρέπει τους Τούρκους να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε τουρκικές λίρες

Σε μια προσπάθεια να υποστηριχθεί η τουρκική οικονομία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον τουρκικό λαό να μετατρέψει τις καταθέσεις του σε τουρκικές λίρες αντί των ξένων νομισμάτων.

Στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα ο κ. Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα στους Τούρκους συμπολίτες του προτρέποντας όσους «έχουν αποταμιεύσεις σε ξένα νομίσματα, ας τις μετατρέψουν σε χρυσό, ας τις μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες. Ώστε η τουρκική λίρα και ο χρυσός να κερδίσουν σε αξία».

Οι παραπάνω δηλώσεις του Τούρκου προέδρου πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η τουρκική λίρα σπάει κάθε εβδομάδα το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο έναντι του δολαρίου λόγω των πολιτικών ανησυχιών και της τεταμένης κατάστασης στη χώρα. Την ίδια ώρα οι αγορές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Τούρκου προέδρου στην οικονομία, καθώς δεν έχει σταματήσει να ζητά από την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκιά της, παρά τον αυξημένο πληθωρισμό που παρατηρείται στην χώρα.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη μείωση των επιτοκίων», σημείωσε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «αυτό που λέω ισχύει και για τις δημόσιες τράπεζες».