Τα ελληνικά νησιά διεκδικεί ο Πρόεδρος της Οσμανλίσπορ

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Οσμανλίσπορ για τους 32 του Europa League είναι πολύ πιθανό να λάβει και πολιτικές διαστάσεις καθώς υπαίτιος μια τέτοιας εξέλιξης θα είναι ο Πρόεδρος της τουρκικής ομάδας, Μελίχ Γκιουτσέκ, ο οποίος εκλέγεται Δήμαρχος Άγκυρας από το 1994 και είναι στενός… φίλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκιουκτσέκ τον περασμένο Οκτώβριο ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έναν χάρτη στον οποίο εμφανίζονταν όλα τα ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγινα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά και υποστηρίζει ότι περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

tweet-mayor-ankara

Ο ίδιος σχολιάζει ότι «εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάννη νίκη…».

Πάντως στο διαδίκτυο εκατοντάδες Τούρκοι τον χλεύασαν καθώς ο χάρτης που δημοσίευσε ήταν του «Estamos Travel» με έδρα το Κουσάντασι, που είναι τουριστικό γραφείο στην Τουρκία και δείχνει τα νησιά που οργανώνει τουριστικές εκδρομές. Ο δήμαρχος της Αγκυρας πάντως πιστεύει και σε δυνάμεις όπως τα τζίνια, καθώς έχει υποστηρίξει πως ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν -που ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή του πραξικοπήματος- έχει στη διάθεσή του… τζίνι και μέσω αυτών «καταφέρνει να σκλαβώνει ανθρώπους». Με την Οσμάνλισπορ ασχολείται περισσότερο ο γιος του δημάρχου και η ομάδα θεωρείται οικονομικά ανεξάρτητη.