Τουρκία: Μαθητές κρατούν κρεμάλες και χαιρετούν στρατιωτικά με προτροπή του δασκάλου τους

Τις αυταπάτες όσον βλέπουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την Τουρκία του Ερντογάν έρχεται να διαλύσουν φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες  μαθητές του δημοτικού ποζάρουν στο φακό κρατώντας κρεμάλες έπειτα από προτροπή του δασκάλου τους.

Το φωτογραφικό υλικό ανήρτησε μάλιστα στο facebook ο ίδιος ο δάσκαλος συνοδεύοντας το με το σχόλιο: «Ή νίκη ή θάνατος. Πρόεδρε, θέλουμε Δικαιοσύνη»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο βρίσκεται στην περιοχή Μπασάκσεχίρ της Κωνσταντινούπολης και ο δάσκαλος ονόματι Αυντίν Ερεκμάν προέβη σε αυτή την πράξη θέλοντας να δείξει το θυμό του και την οργή του για την τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Η κίνησή του αυτή συγκέντρωσε πολλά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο και ο ίδιος αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του στο facebook ενώ το θέμα έφτασε μέχρι και την τουρκική Βουλή, με βουλευτές διαφόρων κομμάτων να ρωτούν την κυβέρνηση πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα ο Υπουργός Παιδείας.

Ο δάσκαλος πάντως τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας.